Berdych na 11. titul nedosáhl, finále v Dauhá s Ferrerem prohrál

Tomáš Berdych svůj jedenáctý titul hned na prvním turnaji v novém roce na okruhu ATP nezískal. V katarském Dauhá ve finále nestačil na Španěla Favida Ferrera, kterému sedmý hráč světového žebříčku podlehl za hodinu a půl 4:6 a 5:7.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych nedal soustředěným výkonem Gasquetovi šanci, vyhrál ve dvou setech

Tomáš Berdych nedal soustředěným výkonem Gasquetovi šanci, vyhrál ve dvou setech | Zdroj: Reuters

Berdychovi se na rozdíl od dosavadních duelů nedařilo při podání. Z prvních tří servisů ztratil hned dva a rychle prohrával 1:4. Zbraně ale nesložil, snížil na 3:4 a v desátém gamu mohl dokonce vyrovnat. Oba brejkboly ale promrhal.

I do druhé sady vstoupil český tenista ztrátou podání, kterou ale ihned smazal. Rozhodující třetí set si mohl vynutit v desáté hře, kdy měl k dispozici za stavu 5:4 hned tři setboly při podání Ferrera. Dvakrát ale zkazil bekhendový úder a pokus o zkrácení skončil v síti.

Berdych navíc v následujícím gamu počtvrté v utkání ztratil servis a Ferrer vzápětí čistou hrou stvrdil své vítězství.

Rodák z Valašského Meziříčí, který poprvé pod vedením nového kouče Daniela Vallverdua poznal hořkost porážky, potvrdil, že španělský hráč nepatří mezi jeho oblíbené soupeře. S Ferrerem prohrál poosmé z třinácti vzájemných zápasů.

Tenisový turnaj mužů v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 1,221.320 dolarů):

Dvouhra - finále:
Ferrer (4-Šp.) - Berdych (3-ČR) 6:4, 7:5.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme