Na cyklokrosovém šampionátu ve Slaném zazářil talent Ťoupalík, favorité ale zklamali

Poprvé v historii se ve Slaném konal republikový šampionát cyklokrosařů. Sobotní závod nabídl velké překvapení. Pro triumf si dojel teprve osmnáctiletý Adam Ťoupalík. Druhé místo vybojoval Vojtěch Nipl a třetí příčku Michael Boroš.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vojtěch Nipl (vlevo), Adam Ťoupalík a Michael Boroš na stupních vítězů

Vojtěch Nipl (vlevo), Adam Ťoupalík a Michael Boroš na stupních vítězů | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Slánský závod se jel na bahnité trati, situaci jezdcům komplikoval silný vítr. Nezvyklá byla také teplota, která se vyšplhala přes deset stupňů, a to nebývá při vrcholu domácí sezóny zvykem. Organizátoři ale nakonec mohli být spokojeni.

„Po všech těch útrapách, které jsme od čtvrtka od pátku prožili, kdy všechny reklamy a ploty popadaly kvůli větru, nám divácká kulisa morálně pomohla. A morálně pomohli hlavně jezdci. Ti po tréninku říkali, že trať je pěkná a těžká,“ těšilo ředitele mistrovského závodu Karla Svobodu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy po cyklokrosovém mistrovství republiky sbíral reportér Pavel Petr

Na slánské trati všem vypálil rybník teprve osmnáctiletý Adam Ťoupalík reprezentující belgickou stát BK Power Plus.

„Tři čtyři kola do cíle jsem věděl, že podium už bude. Jelo se mi dobře. Když jsem odskočil Niplovi, tak jsem věřil, že vedení už udržím. A to se povedlo,“ liboval si Ťoupalík.

Zklamání fanouškům připravili další jezdci působící v Belgii. Radomír Šimůnek a Martin Bína závod nedokončili. Po loňském třetím místu pak vybojoval letos devátou příčku mladoboleslavský Vladimír Kyzivát.

„Až deváté místo po odstoupení Bíny a Šimůnka není nic dobrého. Na druhou stranu jsem nebyl na předchozím Světovém poháru, kdy jsem byl nemocný. Menší viróza se projevila. S výsledkem jsem tak nějak smířený, ale každopádně mě štve,“ nezastíral Kyzivát zklamání.

Adam Ťoupalík vyhrál MČR v cyklokrosu jako vůbec nejmladší jezdec historie | Foto: Pavel Petr

Kyzivát si nyní bude muset počkat, na kolik výkon z republikového šampionátu ovlivní jeho nominaci na mistrovství světa v Táboře, které se uskuteční na přelomu ledna a února.

„O nominaci rozhodovat nebudu. Počkáme si na verdikt, jestli se bude nominovat teď po mistrovství republiky, nebo bude ještě šance předvést se na Světovém poháru v Hoogerheide, i když to už bude docela pozdě,“ připustil.

Pavel Petr, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme