Partnerka teroristy z pařížského košer obchodu minulý týden uprchla do Sýrie

Hledaná partnerka útočníka, který minulý čtvrtek v Paříži zabil policistku a další den v metropoli vraždil v židovském obchodě, překročila právě ve čtvrtek turecko-syrskou hranici. Podle agentury AP o tom dnes informoval turecký ministr zahraničí Mevlüt Cavusoglu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šestadvacetiletá Hayat Boumeddieneová byla partnerkou Amedyho Coulibalyho, jenž má na svědomí vraždu policistky a útok v košer supermarketu, kde zemřeli čtyři rukojmí. Pachatele útoku zabily francouzské zásahové jednotky.

Původně se spekulovalo, že Boumeddieneová svého partnera provázela při útoku v obchodě. V tu dobu však už zřejmě byla v Sýrii. Podle Cavusoglua 2. ledna přistála na istanbulském letišti, kam přiletěla z Madridu. Poté se ubytovala v hotelu. Ve čtvrtek už opustila Turecko, když odešla do Sýrie.

Podle listu Le Parisien mladá žena uzavřela v roce 2009 sňatek s Coulibalym a její postoje se velmi radikalizovaly. Právě ona byla podle úřadů spojkou mezi svým partnerem a bratry Kouachiovými, kteří mají na svědomí středeční masakr v redakci satirického týdeníku Charlie Hebdo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme