Prezidenta Zemana čekalo v Pardubicích asi 30 odpůrců s červenými kartami

Prezident Miloš Zeman se v Pardubicích setkal se zástupci kraje. Ve svém projevu mluvil i o hrozbě teroristického útoku, která je podle něj v České republice malá. Na pardubické náměstí přišlo asi 30 lidí s červenými kartami, aby vyjádřili nesouhlas mimo jiné i s proruskou politikou prezidenta. Ozývaly se ale i výkřiky na Zemanovu podporu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Manželka prezidenta Ivana Zemanová povede volební tým svého muže

Manželka prezidenta Ivana Zemanová povede volební tým svého muže | Zdroj: ČTK

Prezident se ve svém projevu dotkl vnitřní i zahraniční politiky. Připomněl pařížské teroristické útoky a projevil solidaritu s Francouzi. Řekl, že je otázkou, zda by neměla vzniknout koordinovaná akce proti terorismu.

Zeman také zmínil, že podle zprávy Bezpečnostní informační služby z Česka vycestovali, aby se zapojili do islámské války, čtyři lidé. Riziko útoku je proto zde prý malé. O bezpečnosti bude přesto jednat s ministrem vnitra Milanem Chovancem.

Prezident v Pardubickém kraji zůstane tři dny. Dnes po obědě se přesune do Přelouče, kde s občany bude hovořit od 15 hodin.

Iveta Záleská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme