Muslimská komunita musí dělat víc pro potírání terorismu, myslí si britský premiér Cameron

Podle britského premiéra Davida Camerona by měla muslimská komunita dělat víc v boji proti terorismu. Cameron tak podpořil argumentaci britského ministra kultury Sádžida Džavída po pařížských útocích. Džavíd prohlásil, že je "líné a mylné tvrdit, že pařížské atentáty nemají nic společného s islámem."

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský premiér David Cameron

Britský premiér David Cameron | Zdroj: Reuters

Podle Džavída se nedá odhlédnout od skutečnosti, že pachatelé útoků v Paříži nebo dříve v Madridu či Londýně označili sami sebe za muslimy.

Odpovědnost muslimské komunity při potírání terorismu vidí podle Cameronova mluvčího i britský ministerský předseda, podle něhož "je to právě islám, který teroristé deformují."

Ministerský předseda jednal se šéfy bezpečnostních složek o tom, jestli Británii nehrozí útoky pařížského typu. Cameron si myslí, že je tajným službám třeba dát nové pravomoci k monitorování konverzace osob podezřelých z terorismu.

„Pokud zůstanu i po příštích volbách premiérem, postarám se o takovou legislativu, která neumožní teroristům spolu navzájem bezpečně komunikovat,“ uvedl David Cameron.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme