Smrt mladíka při zásahu strážníků budí v Přerově emoce. Okolnost šetří policie

Svíčky a květiny připomínají víkendovou tragédii u jednoho z přerovských barů, při které přišel o život třiadvacetiletý mladík. Případ střelby strážníka městské policie budí u místních velké emoce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Místo před barem v Přerově, kde zemřel třiadvacetiletý mladík

Místo před barem v Přerově, kde zemřel třiadvacetiletý mladík | Foto: Jana Zemková | Zdroj: Český rozhlas

„Je to hrůza, nemám slov. Mají pomáhat a chránit, ne zabíjet,“ říká rozhořčeně před barem, kde k tragédii došlo, jedna z obyvatelek Přerova.

„Takové neštěstí. Už je pozdě o něčem přemýšlet,“ povzdechne si starší paní.

Přehrát

00:00 / 00:00

Strážníci stříleli v baru v Přerově, jeden člověk zásah nepřežil. O případ se zajímala Jana Zemková

Hlídka městské policie vyjela v pátek před půlnocí do baru v ulici Komenského kvůli potyčce údajně podnapilých hostů. Při zásahu jeden ze strážníků použil střelnou zbraň. Bránil se prý před volně pobíhajícím agresivním psem.

Kulka ale v hloučku zasáhla do hlavy třiadvacetiletého mladíka, který před příjezdem sanitky zemřel. Zranění utrpěl i zasahující strážník. „V současné době je v pracovní neschopnosti. Zranění vzniklo jako součást zákroku,“ uvedl zástupce ředitele Městské policie v Přerově Miroslav Komínek.

Bližší podrobnosti k zákroku odmítl sdělit s ohledem na probíhající vyšetřování. Okolnosti případu nyní prověřují krajští kriminalisté.

Lidé nosí na místo incidentu svíčky a květiny | Foto: Jana Zemková

Hlasy nejen v ulicích města, ale i na sociálních sítích mluví o nepřiměřeném zásahu. V neděli se před budovou městské policie shromáždila skupina asi dvaceti lidí a skandovala hesla proti strážníkům.

„Jednalo se o skupinu fanoušků, kteří se vraceli z hokejového utkání,“ upřesnil Komínek.

Primátor města Vladimír Puchalský (Společně pro Přerov) označil úmrtí mladíka za tragédii a politováníhodnou událost.

„Na druhé straně je tam chování strážníka ve velmi extrémní situaci, to také chápu jako člověk, který odpovídá za veřejný pořádek ve městě Přerově,“ podotkl.

S ředitelem městské policie už se primátor shodl na nutnosti pravidelného testování psychické odolnosti strážníků v podobně vypjatých situacích. „Pokud jde o další opatření, ta bude nutné přijmout až po výsledcích vyšetřování,“ dodal Puchalský.

Jana Zemková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme