Turecko se kvůli útokům v Paříži pozastavuje nad prací západoevropských tajných služeb

O boji proti teroru jednal v Ankaře předseda českého parlamentu Jan Hamáček. Šéf tureckého parlamentu Cicek řekl v Ankaře, že Západ věnuje příliš velkou pozornost činu v Paříži, zatímco masakrování tisíců lidí teroristickou skupinou Boko Haram v Nigérii zůstane stranou zájmu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Turecký prezident Recep Erdogan

Turecký prezident Recep Erdogan | Zdroj: Reuters

Předseda tureckého parlamentu Cicek si při jednání s Janem Hamáčkem stěžoval na neadekvátní reakci západu na teroristické činy na Blízkém východě.

Turečtí politici zostřují svou rétoriku. Podle premiéra Erdogana za útokem na Charlie Hebdo stojí rasismus, nenávistné výroky na adresu muslimů a islamofobie.

Šéf parlamentu Cicek se také pozastavil nad prací západoevropských tajných služeb. Samotné Turecko přitom čelí kritice, že právě přes jeho hranici lehce přecházejí radikálové do Sýrie a zpět.

„Turecko je samozřejmě do jisté míry hradbou proti pronikání takovýchto elementů na západ, takže je potřeba Turecko maximálně podpořit,“ říká předseda českého parlamentu Jan Hamáček.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme