Polský kněz půjde na sedm let do vězení za zneužívání dětí

Sedm let vězení dostal polský katolický kněz za zneužívání chlapců. Rozsudek vynesl soud ve Vratislavi. Duchovního čeká ještě soud církevní, který ho podle očekávání zbaví kněžského titulu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Granadský arcibiskup se za kněze obviněné ze sexuálního zneužívání omluvil. Kněží sloužící mši pak činili pokání tak, že klekali a lehali tváří k zemi.

Granadský arcibiskup se za kněze obviněné ze sexuálního zneužívání omluvil. Kněží sloužící mši pak činili pokání tak, že klekali a lehali tváří k zemi. | Zdroj: Reuters

Obviněný 44letý kněz trvá na své nevinně. Soudce mu ale neuvěřil. Jeho sexuální prohřešky potvrdil velký počet obětí a v jeho počítači se našly jejich fotografie.

Podle zatím nepravomocného rozsudku má duchovní také doživotní zákaz práce s nezletilými a musí se podřídit psychiatrické léčbě.

Policisté ho zadrželi v roce 2012 v jednom vratislavském hotelu. Přišel do něj s nezletilým chlapcem a na podezřelou dvojici upozornili hoteloví zaměstnanci.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme