Policistku střežící prezidentský palác v Paříži srazil řidič

Řidič v Paříži v noci najel na policistku, která hlídkovala před sídlem prezidenta. Žena utrpěla lehké zranění. Informovala o tom televize BFM TV. Policie následně zadržela řidiče a jeho spolujezdce. Podle jejích aktuálních informací zřejmě nešlo o úmysl, ale o běžné pochybení řidiče, který vjel do protisměru a zazmatkoval.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Paříž - Elysejský palác, sídlo francouzského prezidenta

Paříž - Elysejský palác, sídlo francouzského prezidenta | Foto: Paris Tourist Office, Claire Pignol

Policistka se podle svědků přiblížila k vozu, který vjel do zakázané zóny u Elysejského paláce na rohu ulic de Duras a Fauborg Saint Honore. Když tak učinila, auto do ní najelo.

Přehrát

00:00 / 00:00

U prezidentského paláce v Paříži najel řidič na policistku. Nejnovější informace zprostředkoval zpravodaj Jan Šmíd

Policistka je v nemocnici, ale není v ohrožení života. Na místo nehody přišel z nedalekého paláce samotný prezident Hollande.

Policie začala okamžitě černé Renault Clio pronásledovat a podařilo se jí zatknout řidiče a jeho spolujezdce. Další dva spolujezdci ale policii stále unikají.

Totožnost podezřelých mužů policie zatím nezveřejnila.

Policie se domnívá, že nešlo o úmysl

Dosavadní vyšetřování vede k policii k tomu, že se nejednalo o úmysl, ale o nešťastnou náhodu, kdy řidič, který vjel do protisměru, zazmatkoval.

Nehoda tak zřejmě nesouvisí s teroristickými útoky z minulého týdne.

Incident se totiž odehrál jen pár dní po krvavých teroristických útocích na redakci satirického týdeníku Charlie Hebdo a obchod s košer potravinami.


Zvětšit mapu

Jan Šmíd, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme