Časopis Charlie Hebdo se prodává i v Česku, stovka výtisků bleskově zmizela

První stovka výtisků časopisu Charlie Hebdo dorazila do Česka. V Praze byly k dostání v několika stáncích se zahraničním tiskem. Na číslo s další karikaturou proroka Mohameda čekali lidé ve frontách. Většina z nich marně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První stovka výtisků časopisu Charlie Hebdo dorazila do Česka

První stovka výtisků časopisu Charlie Hebdo dorazila do Česka | Foto: Kateřina Křenová

„Už nemáme, už je vyprodaný. Dorazilo jen 10 kusů,“ oznamovala trafikantka zájemcům o časopis Charlie Hebdo chvíli potom, co dorazil na stánek.

Andrea Marinová měla štěstí, stihla si dva výtisky objednat už na začátku týdne.

„Určitě kvůli solidaritě s Francouzi, se svobodou, která nesmí být popírána," uvedla důvody ke koupi a dodala: "Myslím si, že by to měl mít doma každý z nás."

Přehrát

00:00 / 00:00

První stovka výtisků časopisu Charlie Hebdo dorazila do Česka. Reportéři ČRo sledovali, kolik lidí mělo o časopis zájem a na kolik z nich se dostalo

To se však určitě nepodaří. Sami Francouzi ještě nemají výtisky čísla s další karikaturou proroka Mohameda po celé své zemi rozeslané. Do Česka jich tak může přijít jen omezený počet.

„Během příštího týdne by k nám měly dorazit další výtisky, ale nevíme ještě, v jakých to bude vlnách, kolik toho bude,“ popsal Štěpán Brožek ze společnosti CZ Press, která u nás číslo distribuuje.

Společnost má podle Brožka objednáno celkem 1500 výtisků aktuálního čísla. S tím, že by do Česka přicházela další čísla pravidelně, ale zatím nepočítá.

Číslo s další karikaturou proroka Mohameda vyšlo ve Francii přesně týden poté, kdy islámští radikálové redakci časopisu částečně vyvraždili.

Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme