Snowboardcrossařka Eva Samková vypadla na MS v semifinále, skončila 6.

Pád v semifinálové jízdě připravil českou snowboardcrossařku Evu Samkovou o úspěch na mistrovství světa v rakouském Kreischbergu. Česká olympijská vítězka následně dojela druhá v malém finále a celkově skončila šestá. Vyhrála Američanka Jacobellisová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Snowboardcrossařka Eva Samková 14. ledna při tréninku na mistrovství světa v rakouském Kreischbergu

Snowboardcrossařka Eva Samková 14. ledna při tréninku na mistrovství světa v rakouském Kreischbergu | Zdroj: ČTK

Po vítězství v kvalifikaci ovládla česká reprezentantka i čtvrtfinálovou jízdu. V semifinále si držela postupovou druhou pozici za Bulharkou Žekovovou.

Po jednom ze skoků na úzké trati v Kreischbergu ale přišel nezaviněný pád, česká olympijská vítězka a trojnásobná juniorská mistryně světa se sice rychle zvedla, ale ztratila rychlost i postup.

Zaváhání české reprezentantky využila Italka Moioliová a dostala se do velkého finále, na Evu Samkovou zbyla pouze jízda o páté až osmé místo. V ní skončila druhá o šest setin sekundy za Kanaďankou Maltaisovou a celkově je šestá.

Prostě jsem jela špatně, nehledá výmluvy po 6. místě z MS Eva Samková

Číst článek

Světovou šampionkou se počtvrté v kariéře stala Američanka Lindsey Jacobellisová, ve finále dokázala předjet Francouzsku Nelly Moenneovou Loccozovou, třetí skončila Italka Moioliová.

Mužský závod vyhrála Ital Luca Matteoti, který si ve finálové jízdě vybojoval náskok před nakonec stříbrným Kanaďanem Kevin Hillem. Bronz z mistrovství světa bere Američan Nick Baumgartner.

Snowboarding - snowboardcross:
Muži: 1. Matteotti (It.), 2. Hill (Kan.), 3. Baumgartner, 4. Holland (oba USA), 5. Hämmerle (Rak.), 6. Pullin (Austr.), 7. Herrero (Šp.), 8. Marin Tarroch (Andorra).
Ženy: 1. Jacobellisová (USA), 2. Moenneová Loccozová (Fr.), 3. Moioliová (It.), 4. Žekovová (Bulh.), 5. Maltaisová (Kan.), 6. Samková (ČR), 7. Brockhoffová (Austr.), 8. Bankesová (Fr.).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme