Francouzské tajné služby pokračují v rozkrývání teroristické sítě

Francouzský satirický týdeník Charlie Hebdo vyjde nakonec v sedmimilionovém nákladu. Zájem o magazín, který se minulý týden stal terčem teroristického útoku, je obrovský. Nové číslo vyšlo ve středu s další kresbou islámského proroka na titulní straně. V muslimském světě vyvolalo vlnu protestů. Mezitím francouzské tajné služby pokračují v rozkrývání teroristické sítě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzská policie zasahovala na předměstí Paříže

Francouzská policie zasahovala na předměstí Paříže | Zdroj: ČTK

Francouzské zpravodajské služby už identifikovaly šest společníků útočníka z košer lahůdkářství Amedyho Coulibalyho, s nimiž se sešel v Madridu. V současné době prověřují míru jejich spolupráce s Coulibalym při přípravě teroristických útoků.

Dvanácti lidem, kteří byli zatčeni včera kvůli podezření ze spolupráce s teroristy, byla prodloužena vyšetřovací vazba. Není vyloučeno, že zatýkat se bude znovu i o víkendu.

Asociace obětí útoků teroristů požaduje po francouzské vládě, aby zpřísnila podmínky pro džihádisty ve vězení. Podle svědectví jednoho z dozorců sbírka mobilů zabavených odsouzeným v jedné věznici na předměstí Paříže vážila až 60 kilogramů.

Ve čtyřech evropských zemích je podle CNN 20 spících teroristických buněk

Číst článek

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme