Fandů biatlonu v Ruhpoldingu ubývá. Odešli do důchodu, říká organizátor

Přes dvacet let v kuse hostí německý Ruhpolding každoročně biatlonový Světový pohár nebo mistrovství světa. Němečtí fanoušci umí vytvořit skvělou kulisu, na tribunách jich ale ubývá. Letos Ruhpolding překoná i Nové Město na Moravě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci stále v Ruhpoldingu vytváří skvělou atmosféru, je jich ale méně

Fanoušci stále v Ruhpoldingu vytváří skvělou atmosféru, je jich ale méně | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Fanoušci v bavorském středisku udělat pořád báječnou, zvlášť když pálí němečtí závodníci, jen už jich prostě není tolik. Zatímco před pár lety jich dorazilo každý den až 25 tisíc, letos bylo zatím maximem sobotních 14 tisíc.

„Vrchol byl před třemi lety při mistrovství světa. Měli jsme i štěstí, protože předtím byl úspěšný náš mužský i ženský tým, což je samozřejmě velmi důležité," uvědomuje si předseda organizačního výboru Světového poháru v Ruhpoldingu Claus Pichler.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příčiny úbytku fanoušků v Ruhpoldingu hledal s šéfem organizatorů Klausem Pichlerem reportér ČRo Jan Suchan

„Po mistrovství řada fanoušků, abych tak řekl, odešla do důchodu. Nebyli nejmladší a už si třeba vystačí se sledováním biatlonu v televizi. Je potřeba si vychovat novou generaci. Jsem si jistý, že když na tom budeme tvrdě pracovat, budeme úspěšní," dodává organizátor.

Ale letos třeba Nové Město na Moravě Ruhpolding hravě překoná. Na začátku února by mělo být ve Vysočina Aréně pouze na tribunách každý den 18 tisíc fanoušků a další tisícovky ještě podél trati.

Nové Město ale může bavorskému areálu závidět pravidelnost, s jakou vrcholné akce úspěšně pořádá. Světový pohár nebo mistrovství světa tu nebylo naposledy v roce 1993.

„Potřebujete mít dobrý tým dobrovolníků i nadšených profesionálních organizátorů. Musíte samozřejmě přemýšlet ekonomicky, bez toho to nejde. Potřebujete také podporu médií a sponzorů. Potom byste měli být úspěšní," prozrazuje bavorský recept na úspěšné pořádání biatlonových akcí Claus Pichler.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme