Šumava nabízí nové prostory pro snowboardisty

31. prosinec 2004

Nové snowparky lákají vyznavače snowboardingu do lyžařských areálů na Šumavě. Speciální prostory pro snowboardisty jsou nyní v Kramolíně i na Špičáku v západní části Šumavy. Provozovatelé areálů tak reagují na nárůst počtu těchto návštěvníků.

"Společně s českými reprezentanty ve snowboardingu jsme u nás vybudovali snowpark, ta investice byla přes půl milionu korun," řekl ČTK Luboš Krejza ze společnosti Lipno Servis, která lipenský areál Kramolín provozuje. Park tvoří dva skoky za sebou, každý s dvěma odrazy, dále je zde několik speciálních beden se zábradlím a další zařízení. "Předpokládáme, že návštěvnost snowboardistů v areálu vzroste minimálně o 200 procent," řekl Krejza. Dodal, že v minulých letech snowboardisté tvořili zhruba pětinu všech návštěvníků areálu. V letošní zimní sezoně se v lipenském snowparku uskuteční několik sportovních akcí.

"My jsme nedělali snowpark na Špičáku sami, ale využili jsme služeb špičáckého rodáka Jirky Lauseckera a pod jeho vedením jsme ho vybudovali," řekl Vladimír Kasík ze Sportovního areálu Špičák. Dodal, že jde hlavně o velké překážky, které jsou svařené z kovových trubek nebo z plastů a různé skoky. Park je určen nejen náročným jezdcům, ale i začátečníkům.

autor: čro čb
Spustit audio