Ministr Chovanec dál povede sociální demokraty v Plzeňském kraji

Ministr vnitra Milan Chovanec bude i další dva roky krajským předsedou ČSSD v Plzeňském kraji. Na dnešní krajské konferenci byl jediným kandidátem. V tajné volbě, jak oznámil sám Chovanec, získal 93,5 procenta hlasů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr vnitra Milan Chovanec

Ministr vnitra Milan Chovanec | Foto: Filip Jandourek

Domovská krajská organizace jej zároveň nominovala na prvního místopředsedu ČSSD, na post předsedy strany dostal v kraji podporu dosavadní šéf sociálních demokratů Bohuslav Sobotka.

Stejnou nominaci na březnový volební sjezd dnes oba získali také od moravskoslezské krajské ČSSD v Ostravě.

Premiér Sobotka zatím dostal nominaci na znovuzvolení do čela strany od všech 11 krajských organizací, kde se konaly konference. Chovanec, který je nyní řadovým místopředsedou ČSSD, získal deset nominací na post statutárního místopředsedy. Nemá ji pouze od jihomoravské ČSSD.

"Bohuslav Sobotka mě vyzval, abych se ucházel o post prvního místopředsedy, abych se stal součástí jeho týmu, který, pokud projdeme sjezdem, bude sociální demokracii vést do krajských voleb a po nich skládat účty," konstatoval Chovanec. Nominaci bere jako posun ve své kariéře.

Po minulých krajských volbách byl hejtmanem Plzeňského kraje, po parlamentních volbách se pak stal poslancem, vzdal se postu hejtmana a byl jmenován ministrem vnitra.

ČTK, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme