Maskoti hokejového MS v Praze Bob a Bobek objíždí stadiony

Bob a Bobek, oficiální maskoti letošního mistrovství světa v ledním hokeji, začali tento týden projíždět českými městy a navštěvovat prvoligová a extraligová utkání. Fotku s maskoty šampionátu chtěl mít prakticky každý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bob a Bobek - Maskoti hokejového MS 2015

Bob a Bobek - Maskoti hokejového MS 2015 | Foto: IIHF

„Jo, myslím, že jsou fajn. Líbí se mi docela. Myslím, že to jsou čeští patrioti, tak se hodí k tomu mistrovství,“ vypráví mi fanoušek Marek, který právě stojí těsně vedle Boba a Bobka.

Jako správný Čech věří, že domácí prostředí by mohlo v květnu naší reprezentaci pomoct k dobrému výsledku.

„Tak já doufám, že když budeme jako domácí, tak že tam nějaké výsledky budou. A že se vrátí Jágr, protože s Jágrem to bude něco jinýho.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Maskoti hokejového MS v Praze Bob a Bobek objíždí stadiony

K večerníkovým postavám se neustále hrnou další a další fanoušci. Každý se chce s oběma králíky vyfotit. Není rozdíl ve věku ani v pohlaví. Maminku Petru přitáhla k maskotům hokejového šampionátu malá Pavlínka.

„Každopádně dcera. Otravuje s tím od začátku.“ Dřív by si Pavlínka asi dala fotografii s Bobem a Bobkem do alba, dnes je ale trochu jiná doba, a tak na mou otázku, kam že fotku společně s maminkou dají, odpovídá: „My jí dáme do mého tabletu."

Bob s Bobkem mají v plánu do 1. března navštívit 19 extraligových a prvoligových stadionů. Jako správní hokejoví gurmáni jsou pořádně vybíraví.

„Většinou jsou to jen ty nejatraktivnější prvoligové a extraligové zápasy jak o víkendu tak v týdnu a hlavním cílem je seznámit celou republiku s tím, že se blíží mistrovství světa a představujeme maskoty,“ říká Pavel Smažil z organizačního výboru mistrovství světa.

Brankář David Rittich, který chytá extraligu v Mladé Boleslavi a v sobotu stál mezi třemi tyčemi v dresu jihlavské Dukly, cestování Boba a Bobka po republice fandí.

„Problém s návštěvou na tom šampionátu nebude, ale určitě je to dobře, že i ty lidi, kteří se tam nedostanou, alespoň takhle k tomu šampionátu přičuchnou.“

Jan Kodet, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme