Najednou jsem měla zkřížený lyže, smutnila po závodě boulařka Sudová

Jednoduchou chybou se Nikola Sudová připravila o lepší výsledek na mistrovství světa. Akrobatická lyžařka kvůli ní nepostoupila do šestičlenného superfinále a v individuální jízdě v boulích tak skončila na 16. místě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nikola Sudová postoupila do finálových jízd MS

Nikola Sudová postoupila do finálových jízd MS | Foto: Czech Ski Media Team

„To byla taková rána z čistýho nebe. Najednou jsem měla zkřížený špičky, ani nevím, jak se to stalo. Skoky byly dobrý, rychlost jsem měla dobrou, ale v jedné bouli mě to poslalo do záklonu a z toho nastala chyba,“ popisovala klíčový moment své finálové jízdy Nikola Sudová.

Ta se přitom před závodem obávala, že na ni trať bude příliš jednoduchá a problémy bude mít hlavně s rychlostí. Nakonec ale rozhodl technický problém.

Přehrát

00:00 / 00:00

Akrobatická lyžařka Nikola Sudová skončila na mistrovství světa v jízdě v boulích na 16. místě. Do finále jí zavřela dvěře zbytečná chyba, kdy se jí zkřížily lyže

„V těch boulích se tahle chyba stává nejčastěji. Jde o to, že se mi nemůže stát v takovéhle části závodu. V kvalifikaci to holky taky měly,“ říkala v cíli česká boulařka a konkrétně měla na mysli Hannah Kearnyovou, která se dopoledne s tratí hodně prala.

Američanka ale i přes chybu postoupila a v odpoledním závodě vybojovala stříbrnou medaili za olympijskou vítězkou Justine Dufourovou-Lapointovou. A podle Nikoly Sudové se dost změnily i podmínky před finálovou jízdou.

„Trochu přituhlo a po chlapech to malinko zrychlilo. Navíc trénink byl zmatený. Jedna jízda, pak nás vezly nahoru auta, rolby, takže člověk ani nevěděl, jak to bude,“ nezapomněla připomenout zmatky organizátorů nejlepší česká akrobatická lyžařka.

Boulařka Sudová se do superfinále MS nedostala, skončila 16.

Číst článek

Všechny závodnice ale měly podmínky stejné a Nikola Sudová přiznala, že po šestém místě z kvalifikace myslela i na medailové pozice.

„Ačkoliv nejsem nervózní typ, tak jsem si říkala, že když to vyjde v singlech, tak se zítra nemusím tolik snažit. Tohle je chyba, kterou na takhle jednoduchém kopci do šestky nemůžu udělat. To nepřichází v úvahu,“ uvažovala Nikola Sudová po 16. místě už o zítřejším závodě.

O půl desáté jí totiž čeká kvalifikace paralelní jízdy v boulích, kde sice nemá tak velké ambice jako v individuálním závodě, ale po dnešním neúspěchu bude mít o to větší motivaci uspět.

Vojtěch Bureš, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme