Ostřelování Doněcku pokračuje, separatisté vyzvali Kyjev k dodržování příměří

V Doněcku pokračují boje i masivní ostřelování města. Jeho centrum zůstalo večer bez elektřiny. Proruští separatisté vyzvali Kyjev k dodržování příměří.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kvůli bojům na východní Ukrajině zahynulo podle dostupných zpráv za uplynulých 24 hodin 9 lidí, zraněných je na 4 desítky.

Televize také přinesly záběry zničeného Putilovského mostu. O tuto hlavní spojnici mezi centrem Doněcku a letištěm svádějí boje proruští povstalci a ukrajinská armáda. Obě strany pak hlásí, že velkou část letiště kontrolují.

Přehrát

00:00 / 00:00

O zhoršující se situaci na Ukrajině mluví zpravodaj Martin Dorazín

Rozsáhlá část města zůstala bez vody a elektřiny. Situace se nestále zhoršuje, celá oblast povstaleckých území je navíc uzavřena.

K dalším tragickým událostem došlo například v Uglegorsku, kde v důsledku ostřelování zahynuli dva chlapci a osmiletá dívka byla těžce raněna, lékaři jí museli amputovat nohu.

Vyjednavač za takzvanou Doněckou lidovou republiku Denis Pušilin vyzval Kyjev, aby se vrátil k mírovým jednáním kontaktní skupiny v Minsku. Ukrajinská strana podle něj musí začít respektovat příměří.

Ruské ministerstvo zahraničí v prohlášení vyslovilo krajní znepokojení eskalací konfliktu a obvinilo z ní Ukrajinu. Podle Ruska by se kontaktní skupina měla sejít na začátku tohoto týdne.

Martin Dorazín, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme