Karolína Plíšková i v Melbourne používá velkou zbraň, téměř bezchybný servis

Má za sebou obrovský kvalitativní skok na žebříčku a už i ty největší favoritky ji začínají brát vážně. Tenistka Karolína Plíšková se dere vzhůru a na Australian Open vůbec poprvé potvrzuje roli nasazené hráčky. Známá je i díky skvělému servisu, který patří k nejdokonalejším na okruhu WTA.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková vyřadila na US Open devátou hráčku světqa Anu Ivanovičovou

Tenistka Karolína Plíšková vyřadila na US Open devátou hráčku světqa Anu Ivanovičovou | Zdroj: Reuters

Když hrála o víkendu Karolína Plíšková nádherné finále turnaje v Sydney proti Petře Kvitové, australští komentátoři se rozplývali nad tím, jak technicky dokonale dvaadvacetiletá Češka servíruje.

„Viděla jsem ji v televizi a dlouho jsem nikoho neviděla hrát takhle dobře. Je vidět, jak si věří, opravdu skvěle servíruje a je strašně silná v hlavě. Je flegmatická, nic ji nerozhodí. Servis má krásný i technicky, tam není jediná chybička,“ hodnotí Karolínu Plíškovou kolegyně Klára Koukalová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na velkou výhodu Karolíny Plíškové se v Melbourne zaměřil reportér ČRo Jaroslav Plašil

Karolína Plíšková loni konkurovala v počtu nastřílených es i slavné Američance Sereně Williamsové, možná nemá takovou ránu, ale do míčku úžasně švihá a to z té maximální možné výšky, naprosto přirozeně.

Techniky či metodické postupy, jak se naučit správně nadhazovat balonek při podání, jsou různé. Třeba kouč Petry Kvitové David Kotyza jednou připomínal držení kelímku s vodou, který se nahoru zvedá tak, aby se nic nevylilo. Ale česká tenistka prý v mládí nic takového nepotřebovala.

„Asi mám talent si nadhazovat. Trenérů jsem měla hodně, ale základní údery nám dala Zuzana Vodáková, když jsme začínaly v Litvínově. Dala nám základní techniku, u které jsme zůstaly a od té doby jsme do ní nešahaly,“ vzpomíná Karolína Plíšková na své začátky.

Berdych a Rosol v Austrálii zvládli první kolo, Hradecká vyřadila Ivanovićovou

Číst článek

Od té doby také ještě povyrostla, takže ji současných 186 centimetrů náramně při servisu pomáhá. Postavou menší soupeřky mohou jen tiše závidět nebo vymyslet nějaký jiný fígl.

„Teď pracuju hlavně na nohou a výskoku, abych servis vypracovala,“ nabízí svůj recept další nadějná česká tenistka a také účastnice druhého kola Australian Open Kateřina Siniaková.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme