Padesátiny oslavím tam, kde se cítím nejlépe, a to jsou rocková prkna, říká Kamil Střihavka

Chraplavý, rockersky nalomený hlas a charismatický vzhled. To jsou rysy, kterými Kamil Střihavka přitahuje fanoušky tvrdého rocku i lyrických kytarových balad. Zpěvák dnes na pódiu pražského klubu Retro Music Hall oslaví padesáté narozeniny. Se svou kapelou Leaders! zahájí turné s názvem Kamil Střihavka - 50.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kamil Střihavka při listopadovém koncertu v Litoměřicích

Kamil Střihavka při listopadovém koncertu v Litoměřicích | Foto: Miroslav Zimmer

Jaký je to pro rockera pocit slavit padesáté narozeniny?

Není potřeba kastovat na rockery a nerockery. Slyším ze všech stran, že padesátka je pro chlapy v něčem zlomová, já si to nemyslím. Podle mého jsou to předsudky a já na tyto předsudky, jak vždycky říkám, nemám čas.

Přehrát

00:00 / 00:00

Padesátiny oslavím tam, kde se cítím nejlépe, a to jsou rocková prkna, říká Kamil Střihavka

Na slavení jsem nikdy moc nebyl, ale ze svého okolí jsem často slyšel, že je potřeba kulatiny oslavit. Tak jsem se rozhodl, že je oslavím s těmi, ke kterým mám nejblíže, a to jsou mí fanoušci. Dnešní koncert jsem naplánoval na den mých narozenin, takže to oslavím tam, kde se cítím nejlépe, a to jsou rocková prkna.

Na české rockové scéně působíte bezmála 30 let. Když se ohlédnete zpátky, co pokládáte za své největší hudební úspěchy?

Nejsem typ, který by se rád ohlížel. Za největší úspěch považuji to, že jsem měl a mám možnost dělat něco, co je mým koníčkem, a navíc si tím vydělat peníze. To je štěstí, které se člověku každý den nepoštěstí.

Kamil Střihavka | Foto: Český rozhlas

Dnes večer oslavíte padesátiny v pražském klubu Retro Music Hall společně s Vaší kapelou Leaders! Na pódium jste ale pozval i řadu hostů. Kdo všechno s vámi dnes večer vystoupí?

Dnes mi přijdou pogratulovat písní mí kamarádi a kolegové z dalších hudebních projektů, kterých se účastním. Je to Vilda Čok, který rozjede celý koncert svojí obrovskou show, na kterou se moc těším, a doufám, že to bude i překvapení pro mé fanoušky. Pozval jsem také kapelu Škwor, seskupení BSP – tedy Balage, Střihavka, Pavlíček a české allstars band Supergroup, se kterými už druhý rok účinkuji.

Co chystáte po skončení koncertní šňůry, plánujete nějaké další album nebo studiovou desku?

Na tento můj jubilejní rok plánuji spoustu věcí. Šňůra je něco, co mi moje zastupující agentura připravila k narozeninám. Symbolicky budeme hrát v uvozovkách limitovaných 50 koncertů. Těch koncertů za rok je mnohem víc, ale my jsme se rozhodli, že dodržíme tuto sumu. Rád bych během tohoto roku stihl, a už na tom pracuji, natočit nové album se svou kapelou Leaders!.

Sám sobě jsem si také nadělil dárek v podobě realizace divadelního představení, které jsem napsal před dvěma lety. Shodou okolností včera jsem měl první čtenou zkoušku. Po dvou letech od napsání divadelní hry jsem ušel dlouhou cestu, kdy jsem dal dohromady tým lidí, a v tuto chvíli jsem producentem, režisérem a autorem v jedné osobě. Přede mnou je obrovské dobrodružství a další velká životní zkušenost. Moc se na to těším.

Markéta Kaňková, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme