Pokaždé se něco naučíme, smiřuje se s porážkami brněnská opora Stejskalová

Po první čtvrtině brněnské basketbalistky v Eurolize nad italským Schiem vedly, kvůli devítiminutovému výpadky ve druhé čtvrtině ale prohrály i desátý zápas v sezoně. Nepomohlo ani 22 bodů nejlepší střelkyně zápasu Michaely Stejskalová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michaela Stejskalová nastřílela Schiu 22 bodů, Brnu to ale nestačilo

Michaela Stejskalová nastřílela Schiu 22 bodů, Brnu to ale nestačilo | Zdroj: ČTK

„Až na druhou čtvrtinu, kde jsme měly výpadek a 9 minut jsme nebyly schopné dát koš, si myslím, že je výsledek přijatelný. Trenér říkal: ‚Jděte do toho po hlavě, nebojte se a udělejte dobrý výsledek.‘ Myslím, že se to povedlo,“ říká opora Imosu Michaela Stejskalová.

Brňankám se povedla hlavně první čtvrtina. Za 10 minut zaznamenaly 29 bodů. „29 bodů jsme kolikrát daly za 3 čtvrtiny, najednou se nám to povedlo za první. Pak to vedlo k tomu, že na nás přitlačily, byly agresivnější a neprosadily jsme se,“ lituje hlavní střelkyně Brna.

Přehrát

00:00 / 00:00

Desátou porážku Brňanek v letošní sezoně Euroligy okomentovala Michaela Stejskalová

„Měly jsme se s tím líp vypořádat. Neprosadit se skoro vůbec, to je opravdu špatné. Někdo to měl vzít víc na sebe a jít do koše, aspoň pro faul. Ale jako kdybychom se zalekly, nechtěly jsme na koš hrát a ostřelovaly jsme ho z dálky,“ přemýšlí autorka 22 bodů.

Ve zbytku zápasu pak „Žabiny“ neměly co ztratit. „Trenér říkal, že do toho máme jít jako v první čtvrtině. Myslím, že jsme dokázaly uhrát výsledek, se kterým jsou všichni spokojení.“

Basketbalistky Brna i USK Praha v Eurolize prohrály

Číst článek

Mladý tým Brna v této sezoně hlavně sbírá zkušenosti. „Nikde jinde si pětatřicet minut člověk nezahraje. Pro holky, které jsou tu mladé, je jim sedmnáct osmnáct let, jsou to osobní zkušenosti. Kolik hráček v tomhle věku má možnost hrát Euroligu?“ ptá se jedna z nejzkušenějších Brňanek.

Vysoké prohry Jihomoravanky ani příliš nedeprimují. „Bereme to tak, jak to je. Tým máme postavený takhle, ekonomická situace není zrovna nejlepší, takže se to snažíme brát tak, že se v každém zápase něco nového přiučíme,“ ví Michaela Stejskalová.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme