Snowboardistka Ledecká má zlato z MS! Vyhrála paralelní slalom

Snowboardistka Ester Ledecká se stala první českou mistryní světa v paralelním slalomu. Česká reprezentantka ovládla v rakouském Lachtalu všechny vyřazovací jízdy včetně finále, ve kterém předčila domácí Julii Dujmovitsovou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Snowboardistka Ester Ledecká na trati v rakouském Lachtalu

Snowboardistka Ester Ledecká na trati v rakouském Lachtalu | Zdroj: ČTK

Ledecká ukázala formu už v kvalifikaci, ve které zajela druhý nejrychlejší čas. Díky tomu si mohla pro osmifinále vybrat výhodnější červenou dráhu.

Nad Japonkou Tomokou Takeučiovou vedla od prvních metrů a stříbrnou olympijskou medailistku ze Soči nakonec 19letá závodnice porazila o vteřinu a půl.

Čtvtrfinálovou soupeřkou Ledecké nebyla podle předpokladů vítězka Světového poháru Švýcarka Patrizie Kummerová, ale Ruska Jekatěrina Tuděgeševová. Ta svedla s dcerou zpěváka Janka Ledeckého vyrovnanější souboj, ale do cíle dojela o 59 setin dříve česká reprezentantka.

Vůbec nechápu, jak se mi to povedlo, zářila v cíli mistryně světa Ester Ledecká

Číst článek

Semifinálové jízdy nabídly dramatickou podívanou. První ovládla Rakušanka Dujmovitsová a ze druhé postoupila do boje o zlatou medaili Ledecká, jenž předčila o 24 setin další domácí závodnici Marion Kreinerovou.

Pro svůj největší úspěch v kariéře si rodačka z Prahy dojela až nečekaně jednoduše. Její soupeřka Dujmovitsová totiž udělala na trati v Lachtalu chybu, a Ledecká si tak pohodlně dojela pro zlato.

Mistrovství světa v akrobatickém lyžování a snowboardingu v Kreischbergu (Rakousko):

Snowboarding - paralelní slalom:
Muži: 1. Fischnaller (It.), 2. Sobolev (Rus.), 3. Marguč (Slovin.), 4. March (It.), ...41. Brůžek, 49. Glajch (oba ČR) vyřazeni v kvalifikaci.
Ženy: 1. Ledecká (ČR), 2. Dujmovitsová, 3. Kreinerová (obě Rak.), 4. Jörgová (Něm.).

Jakub Marek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme