O průmyslovou zónu v Ostrově mají zájem investoři, radnice prodala většinu pozemků

O průmyslovou zónu v Ostrově na Karlovarsku nejevili donedávna investoři zájem. V posledních měsících se ale situace zásadně změnila. Většinu pozemků radnice zájemcům prodala a v průběhu letošního roku se má vzhled průmyslové zóny dramaticky změnit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ostrovská průmyslová zóna

Ostrovská průmyslová zóna | Foto: Zdeněk Trnka | Zdroj: Český rozhlas

Výborná dopravní dostupnost ve směru do Německa ani velkorysé stavební možnosti ještě před několika lety investory do Ostrova příliš nelákaly.

Dnes je ale všechno jinak. Podle starosty města Pavla Čekana z ČSSD není na průmyslové zóně už prakticky co prodávat.

„Z firem, které už tam podnikají, je to firma KE Elektrik a stojí tam i firma Lindner. Doufám, že v nejbližší době začne realizovat výstavbu výrobního závodu i firma Witte,“ popisuje Čekan.

Přehrát

00:00 / 00:00

O průmyslovou zónu v Ostrově na Karlovarsku jeví zájem investoři. Co se oblasti změní, zjišťoval redaktor Zdeněk Trnka

Pobočka firmy Witte, která působí v Nejdku, vyroste na deseti hektarech průmyslové zóny. Výrobní haly společnost postaví na kraji Ostrova, protože v Nejdku už nemá na svůj rozvoj dostatečné prostory.

Co se bude v nové pobočce vyrábět, upřesňuje Gerhard Knopp, jednatel společnosti Witte.

„Budou to výhradně vnější kliky. Plánujeme je nejen montovat a lakovat, ale už dělat i ten surový díl. Celý proces by měl být pod jednou střechou,“ říká Knopp a popisuje stavbu výrobních hal:

„Budeme stavět ve dvou fázích. V první je takový ten základ – vstřikování, montáž, sklady a lakovací linka. Následně i podle toho, jak se budou vyvíjet zakázky, se uvažuje o druhé fázi.“

Firmy nabídnou nové pracovní příležitosti

Firmy, které do Ostrova přicházejí, také budou v nejbližší době hledat nové zaměstnance. V tuto chvíli začínáme nabírat lidi, podotýká Gerhard Knopp.

„Připravujeme náborové kampaně, které by se měly rozjet v následujících týdnech. V budoucnu předpokládáme, že by tam do roku 2018 mohlo být přes 400 nebo možná k 500 zaměstnanců,“ dodává Knopp.

Podle starosty Pavla Čekana se donedávna pusté místo na městské periferii zaplní lidmi, kteří se sem za prací sjedou z celého regionu.

„Pokud by byly naplněny všechny předpoklady, tak bude na průmyslovou zónu proudit zhruba 1000 až 1300 lidí,“ konstatuje Čekan.

Ostrovská radnice v letošním roce investuje téměř tři miliony korun do modernizace zázemí městské průmyslové zóny. Postaví novo zastávku, chodníky a veřejné osvětlení.

Zdeněk Trnka, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme