Komise v kauze opencard odhalila pochybení policie i státní zástupkyně

Při vyšetřování kauzy opencard pochybila podle sněmovní komise jak policie, tak státní zastupitelství. Komise prošetřovala postup obou orgánů při vyšetřování trestního oznámení, které v souvislostí s opencard podala někdejší opoziční zastupitelka Jana Ryšlinková. Závěrečnou zprávu o výsledcích šetření projedná sněmovna.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Opencard (ilustrační foto)

Opencard (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Členové vyšetřovací komise vyslechli celkem 17 svědků, a to policisty, úředníky pražského magistrátu nebo státní zástupkyni, která měla kauzu na starosti.

Předseda komise Bronislav Schwarz z hnutí ANO tvrdí, že závěr těchto sezení byl jasný: „Vyšetřovací komise jasně ukázala pochybení jednotlivých policistů, na které jsme dali trestní oznámení, a pochybení státní zástupkyně.“

Státní zástupkyně podle komise chybně rozdělila kauzu na devět dílčích případů. Sedm z nich navíc později odložila. Znemožnila tím podle Schwarze odhalení takzvaných velkých ryb v případu.

Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme