V Británii se nejspíš začnou prodávat cigarety v jednotných krabičkách

Ve Spojeném království se nejspíš od příštího roku budou prodávat cigarety v jednotných, málo výrazných krabičkách. Vláda původně příslušný plán pozastavila, protože si nebyla jistá jeho výhodami. O konečné podobě krabiček, na kterých bude jen minimum textu, se má teprve rozhodnout.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cigarety, kouření, tabák (ilustrační foto)

Cigarety, kouření, tabák (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Unifikované krabičky by podle současných představ mohly mít nevýraznou, hnědo-bílou barvu. Jediným přípustným textem má být název značky, typ cigaret a varování před zdravotními riziky.

Navzdory silnému lobbingu ze strany tabákových koncernů se kabinet Davida Camerona nakonec rozhodl, že se vydá takzvanou australskou cestou.

U protinožců se jednotné balíčky cigaret opatřené navíc drastickými snímky prodávají od prosince 2012. Tamní tabákový průmysl tvrdí, že to menší počet kuřáků nepřineslo.

Britský parlament by o novince měl hlasovat letos na jaře a poslanci by přitom neměli být svázaní stranickou disciplínou.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme