Argentinská prezidentka nevěří, že prokurátor Nisman spáchal sebevraždu

Politici argentinské vládní strany jasně podpořili prezidentku Cristinu Fernándezovou a obvinili skupiny zevnitř země i ze zahraničí z pokusu o puč. Fernándezová čelí tlaku opozice i části veřejnosti kvůli dosud nevysvětlené smrti federálního prokurátora Alberta Nismana. Ten ji minulý týden nařkl z toho, že mařila vyšetřování teroristického útoku z roku 1994.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté odváží tělo argentinského prokurátora Alberta Nismana

Policisté odváží tělo argentinského prokurátora Alberta Nismana | Zdroj: Reuters

Guvernéři, ministři a další politici vládní strany ve společném prohlášení žádali objasnění prokurátorovy smrti. Tělo Alberta Nismana se našlo v koupelně jeho bytu v noci na pondělí se střelnou ránou v hlavě.

Prezidentku a ministra zahraničí obviňoval z toho, že se snažili pomoci očistit Írán, který prokurátor před pár lety označil za strůjce bombového výbuchu na židovské středisko. Údajně za to měli získat výhodné smlouvy na dodávku ropy.

Sama prezidentka Fernándezová, která je terčem mnoha spikleneckých teorií, prohlásila, že nevěří, že Nisman spáchal sebevraždu. Jeho obvinění ale vláda jednoznačně odmítá jako absurdní a nepodložená.

Tisíce Argentinců vyšly do ulic a požadovaly důkladné vyšetření smrti prokurátora Nismana | Foto: Reuters

David Koubek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme