Bývalý šéf svazu Chvalovský chce pomoci Slavii, klub to nekomentuje

František Chvalovský se touží vrátit do vrcholového fotbalu. Bývalý předseda svazu a člen výkonného výboru Evropské fotbalové unie UEFA chce pomoct pražské Slavii zpátky do pohárů. Řekl to ve velkém rozhovoru pro deník Sport.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soupeřem Slavie jsou v Edenu fotbalisté Hradce Králové (ilustrační foto)

Soupeřem Slavie jsou v Edenu fotbalisté Hradce Králové (ilustrační foto) | Foto: Kateřina Krobová

František Chvalovský by do Slavie chtěl přivést partnery z Německa a Švýcarska, kteří by dohromady investovali do Slavie více než 70 milionů korun ročně, což rozhodně není málo. Nejde tedy ale zatím o kupce klubu, ale o strategické partnery, investory, kteří by akcie Slavie mohli získat v budoucnu.

Kromě toho Chvalovský slibuje zajištění silných obchodních partnerů. Na oplátku by chtěl, aby skupina lidí kolem něj převzala řízení klubu. Jako prezidenta si například představuje legendu sešívaných Vladimíra Šmicera, řekl to ve velkém rozhovoru deníku Sport.

Přehrát

00:00 / 00:00

O nabídce Františka Chvalovského směrem k fotbalové Slavii informoval ve vysílání Radiožurnálu reportré ČRo Jan Suchan

Příchod bývalého předsedy fotbalového svazu do klubu ale není příliš reálný. Majitel Slavie Aleš Řebíček chce klub spíš prodat, než získat další investory. Proto se podle Chvalovského jednání táhnou už déle než rok.

Vedení Slavie tyhle informace nechce komentovat. „Jednání o případné změně vlastnické struktury či vstupu strategického partnera je významná záležitost, která přímo ovlivní budoucnost klubu a jeho vlastní směřování. Proto je potřeba zvážit všechny varianty a vybrat nejlepší řešení,“ říká mluvčí klubu Jiří Vrba.

„To vyžaduje čas a nedá se rozhodovat pod tlakem okolností. Proto v tuto chvíli nechceme žádná mediální vyjádření kohokoli nijak komentovat,“ dodává zástupce Slavie.

Obvinění ho zbavila amnestie

František Chvalovský zmizel z fotbalového prostředí v roce 2001, kdy byl zatčen a následně obviněn s dalšími lidmi z úvěrového podvodu, který měl Komerční bance způsobit škodu až 1 a půl miliardy korun.

Valná hromada ČMFS ho proto odvolala z funkce předsedy a posléze ztratil i místo ve výkonném výboru UEFA.

Kauza skončila amnestií Václava Klause, předtím Vrchní soud zrušil Chvalovskému desetiletý trest odnětí svobody a náhradu škody a vrátil případ k novému projednání, ke kterému už ovšem nedošlo. Před touto aférou byl Chvalovský respektovaným fotbalovým funkcionářem s dobrými kontakty v Evropě.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme