Kvitová nestačila na Keysovou a na Australian Open končí ve 3. kole

Česká tenistka Petra Kvitová nestačila ve 3. kole Australian Open na Američanku Keysovou a do osmifinále nepostoupila. V ženské dvouhře tak už nemá na prvním grandslamovém turnaji sezony český tenis zastoupení, protože před Kvitovou vypadla i Barbora Záhlavová-Strýcová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová prošla do 3. kola přes Němku Monu Barthelovou

Petra Kvitová prošla do 3. kola přes Němku Monu Barthelovou | Zdroj: ČTK

V prvním setu Kvitová zbytečně ztratila v pátém gamu servis, když dvakrát nezakončila výborně rozehranou výměnu. V další hře si však brejk vzala čistou hrou zpět a vyrovnala na 3:3.

V sedmém gamu dokonala česká tenistka obrat ve skóre, ale její soupeřka jí oplatila stejným způsobem. V deváté hře využila dvojchyby a nevynucených chyb Kvitové a dostala se do vedení 5:4.

Navíc měla šanci podávat na vítězství v prvním setu. A nabídnutou šanci proměnila.

Do druhého setu vstoupila nasazená čtyřka vítězným podáním, ale při podání soupeřky zase srážely Kvitovou nevynucené chyby. Těch se česká tenistka nezbavila ani ve třetím gamu při svém servisu, který prohrála.

Záhlavová-Strýcová prohrála s Azarenkovou a na Australian Open končí

Číst článek

Zlepšení přišlo při dalším podání Keysové. Kvitová se dostala k brejkbolu, který využila a vyrovnala na 2:2. Keysová ale přišla s rychlou odpovědí, vypracovala si dokonce tři brejkboly, Kvitová dva odvrátila, ale při třetím udělala dvojchybu.

A utkání ztracených podání pokračovalo i při servisu Keysové. Tentokrát se do vedení 40:0 dostala česká tenistka a druhý brejkbol proměnila v zisk gamu. V další hře Kvitová udržela servis a získala důležitý sedmý game.

Bohužel závěr druhé sady česká tenistka nezvládla, v jedenácté hře potřetí prohrála své podání a Keysová následně dopodávala utkání do vítězného konce.

Tenisový turnaj Australian Open

Ženy:
Dvouhra - 3. kolo: Kvitová (ČR-4
) - Keysová (USA) 4:6, 5:7

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme