Krasobruslařka Myslivečková bude na ME chybět. Věří Březinovi

Už v pondělí začne úvodními tréninky krasobruslařské mistrovství Evropy. Pro české reprezentantky se šampionát ve švédském Stockholmu nazvat přelomovým. Fanynky se už nedočkají evropského šampiona z roku 2008 Tomáše Vernera a nepojede ani Lucie Myslivečková, která Česko reprezentovala v soutěži tanečních párů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chtěla bych být herečkou, přeje si krasobruslařka Lucie Myslivečková

Chtěla bych být herečkou, přeje si krasobruslařka Lucie Myslivečková | Foto: Michal Jurman

„Minulý rok v srpnu jsem se zranila při jedné zvedačce. Podstoupila jsem plastiku předního zkříženého vazu. Kvůli tomu celá letošní sezona odpadá,“ objasnila svou neúčast 25letá krasobruslařka.

Naopak Tomáš Verner už definitivně ukončil kariéru. Dá se říct, že české krasobruslení zažívá generační obměnu?

Přehrát

00:00 / 00:00

S krasobruslařkou Lucií Myslivečkovou si o blížícím se ME ve Švédsku povídal Tomáš Kohout

Svým způsobem určitě, přicházejí nové a talentované tváře. Na druhou stranu si nemyslím, že třeba Michal Březina, který také patří k naší generaci, by odcházel v blízké době.

Právě Michal Březina bude největší českou nadějí. Má podle vás na to, aby si ze Stockholmu odvezl medaili?

Svou výkonností na to rozhodně má, ale konkurence bude samozřejmě nabitá. V mužské kategorii jde o bodíky a miniaturní chybičky, které se buď vloudí, nebo nevloudí. Šanci má, a to dost velkou.

Kromě Michala se představí také jeho sestra Eliška, která loni skončila patnáctá. Jaký je její potenciál vzhledem k šampionátu ve Švédsku? Může se dostat do první desítky?

Přiznám se, že jsem se letošní rok snažil trochu od ostatních distancovat, aby mi to nebylo tolik líto. Její výsledky jsem nepozorovala, ale jestli pojede to nejlepší, co umí, tak na to rozhodně má.

Kdo bude podle vás největší hvězdou šampionátu?

Třeba Javier Fernandez k tomu má po minulé sezoně nakročeno. Někteří jeho soupeři odstupují a on už má výborné jméno. Z tanečních párů jsou jakýmsi „boomem“ Gabriella Papadakis s partnerem Guillaumem Cizeronem. Ti by mohli zazářit.

Tomáš Kohout, Michal Jurman, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme