Islamisté zaútočili na Damašek, na město dopadly desítky raket

Islamističtí radikálové vypálili na syrské hlavní město nejméně 38 raket. Některé zdroje mluví až o 50 střelách. Při nejhorším útoku za víc než rok zemřelo nejméně sedm lidí. Číslo ale může ještě růst.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Syrská armáda bombardovala v reakci na útok islamistů damašské předměstí Dúma

Syrská armáda bombardovala v reakci na útok islamistů damašské předměstí Dúma | Zdroj: Reuters

Za útokem nejspíš stojí hnutí, které si říká Islámská armáda. Je to jedna ze skupin bojujících proti režimu prezidenta Bašára Asada. Při útoku povstalci použili minomety a rakety typu Kaťuša.

Podle Evy Filippi z českého velvyslanectví v Damašku před útokem varoval všechny muslimy na svém facebooku jeden z údajných velitelů radikálů.

„I poblíž našeho zastupitelského úřadu dopadly dvě až tři podomácku vyrobené rakety. Důsledkem jsou materiální škody na budově Červeného kříže,“ řekla Filippi.

Syrská armáda pak bombardovala damašské předměstí Dúma, kde jsou islamisté z Islámské armády nejaktivnější.

Povstání proti režimu syrského prezidenta Bašára Asada, které přerostlo v občanskou válku, začalo v březnu 2011. Od té doby si konflikt vyžádal přes 200 tisíc obětí.

Igor Maňour, ČTK, Denisa Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme