Novou Miss Universe je Kolumbijka Vegaová. Korunu pro vítězku vyrobili Češi

Novou Miss Universe se ve finále ve Spojených státech stala dvaadvacetiletá Kolumbijka Paulina Vegaová. Zástupkyně České republiky, česká Miss 2014 Gabriela Franková, nakonec nepostoupila z 88 finalistek do poslední patnáctky. Sdělila to dnes agentura AP.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nová Miss Universe Paulina Vegaová z Kolumbie dostává korunku od své předchůdkyně Gabriely Islerové z Venezuely

Nová Miss Universe Paulina Vegaová z Kolumbie dostává korunku od své předchůdkyně Gabriely Islerové z Venezuely | Zdroj: Reuters

Nejkrásnější dívku „vesmíru“ korunovala v Miami v neděli večer místního času (dnes brzy ráno SEČ) loňská Miss Universe, stávající držitelka tohoto titulu Gabriela Islerová z Venezuely. Na dalších dvou také prestižních místech skončily Miss USA a Miss Ukrajina.

Do závěrečné fáze finále této údajně nejstarší světové soutěžE krásy se z původních 88 dívek dostaly krásky ze Spojených států, Venezuely, Kolumbie, Austrálie, Itálie, Indie, Španělska, Francie, Indonésie, Filipín, Argentiny, Jamajky, Ukrajiny, Brazílie a Nizozemska.

Letošní Miss Universe získala za své vítězství korunku české výroby. Diamantový šperk v hodnotě zhruba 300 tisíc dolarů (asi 7,26 milionu korun) má tvar připomínající siluetu newyorského Manhattanu a pracovalo na něm deset špičkových českých klenotníků a brusičů, sdělili zástupci české společnosti Diamonds International Corporation (DIC).

První ročník Miss Universe se konal v roce 1952 v kalifornském Long Beach a soutěžilo v něm celkem 30 účastnic. Tradici soutěže založila kalifornská oděvní firma Pacific Mills a tehdy byla soutěž spojená s Miss USA, takže na stejném pódiu stanuly například Miss Utah a Miss Hongkong. Vítězkou prvního ročníku se stala sedmnáctiletá Finka Armi Kuuselaová.

V roce 1996 koupil soutěž americký podnikatel Donald Trump. V současnosti patří společně s Miss World a Miss Earth k největším soutěžím krásy na světě co do počtu soutěží na národních úrovních a je jedním z nejočekávanějších a nejsledovanějších klání v ženské kráse.

Dosavadní Miss Universe Venezuelka Islerová byla korunována 9. listopadu 2013 v Moskvě. Vítězka Miss Universe tradičně během svého ročního „panování“ žije v New Yorku.

Miss Universe Paulina Vegaová v době, kdy ji porota vybrala mezi pět finalistek soutěže krásy | Foto: Reuters

ČTK, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme