Východní pobřeží Spojených států se chystá na jednu z největších sněhových bouří historie

Sněhová bouře obřích rozměrů má zasáhnout východní pobřeží Spojených států. Varování se týká území od státu New Yersey až po Kanadu. Meteorologové předpovídají, že jen za úterý může napadnout v Bostonu a New Yorku skoro metr sněhu. Tamní úřady obyvatele varují před nejhorším.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sněžná bouře ve Washingtonu. Většina ulic na předměstích zela prázdnotou.

Sněžná bouře ve Washingtonu. Většina ulic na předměstích zela prázdnotou. | Foto: Vít Pohanka | Zdroj: Český rozhlas

Starosta New Yorku Bill de Blasio proto v neděli večer v živém televizním vstupu varoval, aby lidé sněhovou bouři nebrali na lehkou váhu a nic nepodcenili.

„Tohle může být jedna ze dvou nebo tří největších bouří v historii města. A podle toho se musíme chovat. Takže moje zpráva pro všechny Newyorčany zní: připravte se na něco horšího, než co jsme doposud viděli,“ řekl starosta.

Úřady žádají obyvatele, aby raději vůbec nevycházeli z domova. Cestování hlavně v oblasti Massachusetts může být zahrávání si se zdravím. Meteorologové tam předpovídají, že se sněžná bouře může proměnit na mrznoucí lijáky, což může mít za následek kolaps dopravy.

Sněžit a pršet má přinejmenším do úterka. Američané proto už předem raději nakupují základní potraviny a berou si v práci den volna. Americké aerolinky v pondělí zrušily více než 1800 letů.

mka, Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme