Neuvěřitelné, nikdo nám nevěřil, září Kovářová po postupu Prostějova v LM

Volejbalistky Agelu Prostějov postoupily mezi evropskou elitu a zahrají si play-off Ligy mistryň. V posledním kole základní skupiny porazily doma Dynamo Kazaň 3:1 a do vyřazovacích bojů prestižní soutěže jdou ze třetího místa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

K senzačnímu postupu Prostějova přispěla také univerzálka Julie Kovářová

K senzačnímu postupu Prostějova přispěla také univerzálka Julie Kovářová | Zdroj: ČTK

„Nečekaly jsme ani, že v téhle těžké skupině vyhrajeme nějaké sety, natož ještě postoupit. To je úplně neuvěřitelné. Myslím, že tu nebyl jediný člověk, který by věřil, že postoupíme do play-off,“ říká univerzálka Prostějova Julie Kovářová.

Závěr utkání s Kazaní byl euforický a užívaly si ho i hráčky. „Byla nejvíc naplněná hala, co jsem tu zažila, a lidé podporovali. Takovou atmosféru jsem tu ještě nezažila a je to úplně něco jiného. Hraje se jinak a i jim se musí hrát špatně. Když jdou s námi diváci, je to ohromné,“ chválí kulisu.

Přehrát

00:00 / 00:00

S prostějovským liberem Julií Kovářovou mluvil reportér ČRo Tomáš Minarčík

Komplikace v utkání s úřadujícími šampionkami LM nastaly ve třetím setu, který Kazaň vyhrála. „Věděly jsme, že vedeme 2:0 a když vyhrajeme 3:0, měly bychom šanci do play-off, něco bylo i v hlavách,“ přiznává libero Agelu.

„Pak jsme si řekly, že začínáme odznova a bojujeme o každý set. Že záleží na téhle hře a ne na tom, co se pak stane,“ vysvětluje motivaci sedmadvacetiletá rodačka z Českých Budějovic.

Volejbalistky Prostějova porazily Kazaň a postoupily do play-off LM

Číst článek

Prostějov má za sebou těžký program. Jeho hráčky v posledních 22 dnech odehrály 8 zápasů, nyní je čeká několik dní volna a příští utkání hrají až v 5. února proti Olympu.

„Pro mě je lepší hrát než trénovat. Jsou tam emoce a je to lepší než na tréninku, ale je pravda, že jsme toho měly strašně moc a 2 dny si teď zasloužíme,“ těší se na volno Julie Kovářová.

Tomáš Minarčík, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme