Berdych si finále Australian Open nezahraje, Murraymu podlehl 1:3 na sety

Tenista Tomáš Berdych si ani letos finále Australian Open nezahraje. Stejně jako loni skončil v semifinále, v němž dnes prohrál s Britem Andym Murraym po setech 7:6, 0:6, 3:6 a 5:7.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych v semifinálovém duelu s Andym Murraym

Tomáš Berdych v semifinálovém duelu s Andym Murraym | Zdroj: Reuters

Berdych se v úvodu první sady znovu opíral o dobré podání. Gamy na servisu získal vcelku hladce, v osmé hře se dobře hrající český tenista dostal do brejku a za stavu 5:3 podával na vítězství.

Berdych ale výhodu nevyužil, Murray záhy srovnal na 5:5, a v jedenácté hře se mohl dokonce dostat do brejku. Berdych ale oba brejkboly tentokrát odvrátil a set dospěl do tie-breaku. Vyrovnanou zkrácenou hru vyhrál český tenista 8:6.

Druhý set jasně ovládl Murray. Českému soupeři nepovolil jediný game a za 30 minut se mohl radovat z hladké výhry 6:0.

Porážka mě štve, ale mám se na co těšit, říká Tomáš Berdych po vyřazení

Číst článek

Dvojnásobný vítěz Davisova poháru se sice z „kanára“ otřepal, ale i ve třetím setu přišel o servis. Murrayho pustil do vedení 5:2 a rodák z Glasgowa brejk udržel. Sadu ukončil při svém servisu druhým proměněným setbolem.

Ve čtvrté sadě si Berdych vypracoval v šestém gamu dva brejkboly, ale Murray podání ubránil a za stavu 5:5 se sám dostal do brejku, když sebral českému soupeři pošesté v utkání servis. Šestý hráč světového žebříčku duel ukončil po třech hodinách a 27 minutách prvním proměněným mečbolem.

Výsledky tenisového turnaje Australian Open:

Muži - dvouhra, semifinále:
Berdych (7-ČR) - Murray (6-Brit.) 7:6 (8:6), 0:6, 3:6, 5:7

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme