Snowboardistka Ledecká se nominace na MS sjezdařů vzdala

Snowboardistka Ester Ledecká, čerstvá mistryně světa ve slalomu, se nezúčastní světového šampionátu ve sjezdovém lyžování v Coloradu. Kritéria sice splnila, ale nominace se vzdala. Lídry zatím osmičlenného českého týmu jsou Ondřej Bank a Šárka Strachová, kteří mají v posledních týdnech výbornou formu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká v 19 letech získala první titul mistryně světa mezi seniorkami

Ester Ledecká v 19 letech získala první titul mistryně světa mezi seniorkami | Zdroj: ČTK

Na šampionátu se představí také Martina Dubovská, Klára Křížová, Kateřina Pauláthová, Gabriela Capová, Kryštof Krýzl a Martin Vráblík.

Ledecká splnila podmínku být do 100. místa ve světovém žebříčku v super-G, ale dala přednost snowboardingu a případné účasti na juniorské MS alpských lyžařů.

„Necítím se být na šampionát dostatečně připravena,“ uvedla 19letá závodnice, jež chyběla na sjezdovkách tři týdny hlavně kvůli prosincovému otřesu mozku, který si přivodila při tréninku. „Moc si nominace na MS v alpském lyžování vážím, ale nechci plýtvat financemi, pokud nejsem na závody perfektně připravená,“ vysvětlila v tiskové zprávě svazu své rozhodnutí.

Nominace ještě není definitivně uzavřena

Pokud prokážou výkonnost, mohou se do nominace dodatečně na šampionát dostat Filip Trejbal, Adam Zika či Ondřej Berndt.

„Filipova nominace zůstává zatím otevřená. V prosinci a lednu bral dvakrát antibiotika, má proto odjetých jen pět startů. Uvidíme, co předvede dál, šanci má,“ řekl šéf úseku alpských disciplín Aleš Krýzl.

Slalom mužů je na programu až 15. února. „Podobné podmínky nominace mají také Adam Zika a Ondřej Berndt v obřím slalomu, případně i slalomu. Všichni musí splnit kritérium do okamžiku realizovatelnosti jejich odletu na danou disciplínu,“ uvedl Krýzl.

Nominace na superobří slalom, sjezd a alpskou kombinace je vzhledem k sobotnímu odletu lyžařů uzavřena. Šampionát ve Vailu a Beaver Creeku začne 3. února.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme