Výbuch plynu u nemocnice v mexické metropoli zabil nejméně dva lidi

Nejméně dva lidé zahynuli po výbuchu plynu u dětské nemocnice v mexické metropoli Mexiku. Desítky dalších včetně dětí jsou zraněny. Velká část budovy se okamžitě zřítila. Neštěstí způsobil výbuch cisterny, která právě doplňovala zásoby plynu v nemocnici. Policie řidiče a dva jeho kolegy zadržela.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poničená budova dětské nemocnice a porodnice v mexickém hlavním městě

Poničená budova dětské nemocnice a porodnice v mexickém hlavním městě | Zdroj: Reuters

Podle mexického ministra vnitra Miguela Angela Osoria Chonga nemusí být bilance mrtvých a raněných konečná.

„Nemocnice je úplně zničená. Odklízejí se trosky, aby se zjistilo, jestli pod nimi nejsou další zranění lidé. Stále nemáme konečná data o mrtvých a poraněných. Mnoho z dětí a novorozenců bylo převezeno do nemocnic v jiných oblastech,“ řekl ministr.

Na leteckých záběrech, které mají k dispozici mexická a americká média, je vidět, že zhruba třetina až polovina nemocnice se po výbuchu zřítila. Z přízemní budovy zůstala jen betonová kostra, která podpírá střechu.

Na některých místech byly odpoledne vidět menší plameny, které se hasiči snažili uhasit. Některé zdroje uvádějí, že byly zapálené úmyslně, aby spálily uniklý plyn.

Na místo se hned po výbuchu seběhla řada dobrovolníků, kteří začali odklízet kusy betonu a hledat pod nimi případné oběti nebo zraněné.

Poničená budova dětské nemocnice a porodnice v mexickém hlavním městě | Foto: Reuters

Mnoho lidí jen lehce zranilo sklo létající vzduchem po explozi, zatímco někteří utrpěli těžké popáleniny.

Poničená budova sloužila jako dětská nemocnice a porodnice. Mexické úřady tvrdí, že v době neštěstí už většina lidí nemocnici Cuajimalpa opustila, podle mexických i jiných zahraničních médií ale mohou stále být v sutinách lidé.

Poničená budova dětské nemocnice a porodnice v mexickém hlavním městě | Foto: Reuters

Olga Kořánková, Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme