Vavřinec Hradilek rozdával v Čáslavi vysvědčení, dětem vedl rozcvičku

Školáci dnes dostali pololetní vysvědčení. Na 50 tisíc dětí dostalo do ruky ale ještě jiné hodnocení, a sice sportovní. Viděly, jak dopadlo jejich úsilí v disciplínách Sazka olympijského víceboje. A 250 žáků z Čáslavi dostalo tento glejt třeba i z rukou olympijského medailisty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Děti převzaly vysvědčení z rukou olympijského medailisty Vavřince Hradilka

Děti převzaly vysvědčení z rukou olympijského medailisty Vavřince Hradilka | Foto: ČOV, Jan Šibík

Čtyřlístkový zajíc Pinďa před začátkem programu v tělocvičně bavil děti svými krkolomnostmi. Sklidil smích i uznání, ale většího potlesku při příchodu se dostalo nejen ředitěli školy, tělocvikáři a dalším hostům, ale hlavně olympijskému medailistovi Vavřinci Hradilkovi.

Majitel stříbra z divoké vody olympiády v Londýně pak vedl rozcvičku pro asi 250 dětí ZŠ Masarykova v Čáslavi. Rozhýbání bylo pro žáky snadnou záležitostí, všichni si totiž přišli pro vysvědčení za absolvování Sazka olympijského víceboje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Předávání vysvědčení za olympijský víceboj v Čáslavi navštívil reportér ČRo Tomáš Kohout

Mimochodem, jednou z jeho disciplín je tzv. Postoj čápa. V něm jde o to vydržet co nejdéle na jedné noze a ještě k tomu se zavřenýma očima. Nejdéle v nezvyklé póze vydržela Nicol Tranová z 8.B.

„Nejhorší je to na začátku. Potom, když získám rovnováhu, je to dobré, to už jsem se nebála. Dělám aerobic, ale s rovnováhou jsem na tom nikdy nebyla moc dobře, samotnou mě překvapilo, že jsem to dala,“ říká vítězka disciplíny.

A když došlo na rozdávání vysvědčení z rukou olympijského medailisty, slyšela pochvalu i Michaela Vaňková z 5.B. Výborně zvládla rychlost, výbušnost i sílu. Dělá totiž atletiku a může se stát nástupkyní čáslavské rodačky bývalé skvělé půlkařky Ludmily Formanové.

Splněný tělocvikářův sen

Zážitkem bylo předávání vysvědčení i pro učitele. „Je to splnění snu. Je úžasné, když učíte tělesnou výchovu a vyhráváte nějaká mistrovství, ale najednou se stane, že mezi vás přijedou takové legendy. Dívám se na žáky, jak jsou nadšení, je to naprostá bomba,“ těší tělocvikáře Milana Valtra.

Na společné fotografii měla většina žáků to lepší z pololetních vysvětlení, to druhé jim snad dobrou náladu nepokazí.

Žáči ze ZŠ v Čáslavi pohromadě s Vavřincem Hradilkem | Foto: ČOV, Jan Šibík

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme