Do čela FIFA chce kromě Blattera i jordánský princ či Luis Figo

Zájemci o post prezidenta FIFA mají dnes poslední šanci podat přihlášku. Kromě současného šéfa Mezinárodní fotbalové federace Seppa Blattera už oznámili záměr kandidovat další čtyři zájemci o pozici v čele fotbalového hnutí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident FIFA Sepp Blatter

Prezident FIFA Sepp Blatter | Zdroj: Reuters

Největším soupeřem pro švýcarského funkcionáře, který vládne světovému fotbalu už skoro 17 let, bude jordánský princ Ali bin Husajn.

Současný viceprezident organizace prosazoval zveřejnění kompletní zprávy o korupci při výběru pořadatelů mistrovství světa v letech 2018 a 2022, a i proto má podporu řady evropských zemí.

Kromě něj se chtějí o křeslo prezidenta ucházet také bývalý zástupce generálního sekretáře FIFA Jérome Champagne, předseda nizozemského svazu Michael van Praag a někdejší fotbalové hvězdá hvězda Luis Figo. Další kandidát David Ginola svůj pokus stát se prezidentem FIFA vzdal.

O vítězi volby prezidenta FIFA bude jasno 29. května na kongresu ve švýcarském Curychu.

Kandidáti na prezidenta FIFA. Nahoře Sepp Blatter, Luis Figo a Michael van Praag, dole Jerome Champagne, David Ginola a Ali bin Husajn | Foto: Reuters

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme