Policie pátrá po pachatelích, kteří házeli z mostu na dálnici D1 kusy dřeva

Policie žádá svědky o pomoc při pátrání po lidech, kteří ve čtvrtek večer házeli z mostů na dálnici D1 kusy dřeva. Incident se stal nedaleko Hranic na Přerovsku. Škoda podle policistů přesahuje půl milionu korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté pátrají po pachatelích, kteří házeli z mostů na dálnici D1 u Hranic kusy dřeva. Poškodili při tom pětadvacet osobních a nákladních automobilů

Policisté pátrají po pachatelích, kteří házeli z mostů na dálnici D1 u Hranic kusy dřeva. Poškodili při tom pětadvacet osobních a nákladních automobilů | Foto: Hasičský záchranný sbor Olomouck (HZSOK)

Policisté hledají dva lidi ze zeleného pick-upu, který měl přívěsný vozík. „Přívěsný vozík měl být naložený dřevem a měl se v inkriminované době pohybovat v místě prošetřované události. Jakékoli informace přijmou policisté kdykoliv na bezplatné lince 158,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Pachatelé poškodili asi 25 aut. Některé kamiony měly rozbitá čelní skla, osobní auta na špalky najela a skončila s poškozenými pneumatikami.

Řidiče polského kamionu zasáhnul střep do oka, zranění však naštěstí nebylo vážnější a stačilo ošetření na místě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Právní pohled na čin lidí, kteří házeli na dálnici z mostu dřevo, nabídl advokát Jaroslav Ortman

Incidenty se odehrály asi s hodinovým odstupem na místech vzdálených od sebe šest kilometrů. Za obecné ohrožení a poškození cizí věci hrozí pachatelům 3 až 8 let vězení.

Ať už šlo ze strany pachatelů třeba o hloupost nebo nedomyšlenou recesi, podle odborníka na trestní právo Jaroslava Ortmana mohou čekat spíše přísné tresty. „Společenská nebezpečnost takového činu je tak příšerná, že by trest byl nepochybně nepodmíněný, nedovedu si představit žádný jiný trest,“ uvedl Ortman.

Pokud by pachatelů bylo víc, mohla by se podle něj navíc právní kvalifikace změnit a trest by mohl být ještě vyšší. „Kdyby to byla organizovaná skupina, to znamená tři a více, pak je to 8 až 15 let,“ dodal Ortman.

Jana Zemková, Tereza Chlubná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme