Trať pro MS v cyklokrosu je připravena. Organizátoři ji ještě vylepšili

Popáté v historii hostí Česko světový šampionát v cyklokrosu. O duhové trikoty se pojede od zítřka do neděle, kdy je na programu závod elitní kategorie. Trať je pro mistrovství světa připravená, organizátoři ji navíc ještě vylepšili.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trať v Táboře pro cyklokrosové mistrovství světa

Trať v Táboře pro cyklokrosové mistrovství světa | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Po prohlídce trati není připomínek. Někde se jen musí přitlouct kůl nebo připevnit bariéra. Jinak je stoprocentní,“ mohl konstatovat mezinárodní rozhodčí Miroslav Janout.

Českým barvám s ohledem na svou pozici fandit nemůže. Připravenou trať však pochválit mohl. „Proti poslednímu Světovému poháru se trať ještě vylepšila. Je tam jedna nakloněná plocha, která bude pro závodníky z technickéo hlediska komplikovanější,“ dodal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak jsou před víkendovým startem cyklokrosového MS v Táboře organizátoři připraveni zjišťoval Pavel Petr

Jednu z komplikací ovšem pořadatelům připravili zloději. Z areálu Komora zmizely vlajky zúčastněných států.

„Ráno jsme zjistili, že jsou vlajky pryč. Hned jsme vynadali hlídající službě, ale stejně jsme museli vytisknout nové,“ vrátil se o několik dnů zpět šéf organizačního výboru Čestmír Kalaš, který připojil ještě jeden problém související s přípravou trati.

„U lesíčka jsme zarovnávali krtince, jenže ráno tam byly znovu. To ale neovlivníme,“ uvědomuje si Kalaš.

Bína chce mít ze závodu dobrý pocit

Organizátoři rovněž neovlivní výkony a výsledky českých závodníků. Mimochodem, v roce 2001 na táborské trati Češi brali šest medailí, před pěti lety dvě. Letos myslí na stupně vítězů Kateřina Nash. Ani v elitní kategorii, přes neúčast Zdeňka Štybara, nechtějí domácí reprezentanti zůstat v pozadí.

„Především chci, abych z toho měl já sám a lidé kolem mě dobrý pocit. Můžu být dvacátý, ale můžu na trati třeba spadnout nebo někoho dojíždět. Pak taky můžu dojet desátý a být z toho trochu zklamaný. I když po letošní sezoně bych desátou příčku bral,“ konstatoval Martin Bína.

Na táborskou trať nedá dopustit. Před pěti lety skončil čtvrtý a v roce 2001 ovládl závod juniorů.

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme