Na dálnicích platí už jen známka pro rok 2015

Pouze s dálničním kuponem pro rok 2015 mohou ode dneška jezdit řidiči po našich dálnicích. Roční kupón 2014 platil jen do konce ledna. Stejně jako v předchozích letech si motoristé mohou vybrat ze tří typů časových kupónů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dálniční známka pro rok 2012

Dálniční známka pro rok 2012 | Foto: Ondřej Jánoška

Stejné zůstávají také ceny. „Za roční kupón zaplatíme 1 500 korun, za měsíční 440 korun a za desetidenní 310 korun,“ přibližuje Zbyněk Hořelica ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

„Každý rok prochází změnou barevnou. Samozřejmě na tom dálničním kuponu je mnoho bezpečnostních prvků, jsou to zejména druh písma, materiál, designové plakety a je tam také pokaždé vyobrazený jiný motiv,“ dodává Hořelica.

Pokuta za jízdu po dálnici bez známky je až 5 000 korun. Neplatný kupón z loňského roku musí řidiči z čelního skla odstranit.

„Je to dáno zákonnou úpravou, že by měl být odstraněn kupon, který je emise 2014. Už není vlastně platný, takže na skle nesmí být vylepen,“ upozorňuje Zbyněk Hořelica ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Dálniční kupóny 2015 | Foto: Český rozhlas

Eva Kézrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme