Martina Sáblíková kraluje dlouhým tratím, vyhrála závod na 3 km v Hamaru

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková potvrdila v norském Hamaru svou pozici v čele světového poháru na dlouhých tratích. V přímém souboji porazila Nizozemku Ireen Wüstovou o sekundu a půl.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková

Martina Sáblíková | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

První a druhá žena pořadí disciplína Sáblíková a Wüstová se v Hamaru potkaly v poslední rozjížďce, v ní ale dominovala sedmadvacetiletá Sáblíková, která o rok starší soupeřku porazila o sekundu a půl.

Wüstová skončila třetí, její čas nestačil na krajanku Carlijn Achtereekteovou, která se úvodních podniků SP nezúčastnila, nyní už je ale v pořadí disciplíny devátá.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martinu Sáblíkovou triumf v závodě na 3000 metrů na dráze v Hamaru překvapil

„Byla jsem opravdu překvapená. Mým jediným úkolem bylo držet se co neblíže Ireen (Wüstové), v závěru jsem ale měla hodně sil, ukázala se dobrá příprava. Ukazuje se, že formu před mistrovstvím světa mám,“ řekla Sáblíková po závodu pro Český rozhlas.

Svěřenkyně trenéra Petra Nováka na čele pořadí SP navýšila svůj náskok na 80 bodů a v programu už zbývá jen závěrečný závod v Erfurtu. Dvojnásobný odstup má německá závodící legenda Claudia Pechsteinová.

Do závodu s hromadným startem Sáblíková kvůli nachlazení raději nenastoupila.

„Jde o průdušky. Při tréninku jsem se moc dobře necítila, ale během závodu jsem na to neměla čas myslet, protože jsem se musela soustředit na spoustu dalších věcí. Moc příjemné to ale není, doufám, že budu za deset dní fit,“ vzhlíží česká rychlobruslařka k blížícímu se světovému šampionátu.

Závody SP v rychlobruslení v Hamaru (Norsko):

Ženy:
3000 m: 1. Sáblíková (ČR) 4:03,68, 2. Achtereekteová 4:05,13, 3. Wüstová (obě Niz.) 4:05,20, ...divize B: 21. Zdráhalová 4:20,04, 28. Kerschbaummayrová (obě ČR) 4:22,88.
Průběžné pořadí SP (po 5 z 6 závodů): 1. Sáblíková 430 b., 2. Wüstová 350, 3. Pechsteinová (Něm.) 270.

Závod s hromadným startem: 1. Schoutenová (Niz.) 61 b., 2. Blondinová (Kan.) 40, 3. Huismanová (Niz.) 23, ...9. Zdráhalová 1, 23. Kerschbaummayrová 0.
Průběžné pořadí SP (po 5 z 6 závodů): 1. Blondinová 430, 2. Schoutenová 420, 3. Sáblíková 255, ...15. Zdráhalová 80, 35. Kerschbaummayrová 2.

Michal Jurman, Vojtěch Man, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme