Nastupuje nová cyklokrosová generace, ví po MS v Táboře trenér Bambula

Cyklokrosové mistrovství světa v Táboře je minulostí. Po šesti cenných kovech v roce 2001, kdy se na jihu Čech jelo MS poprvé, tentokrát českým barvám medaile nakonec unikla. Nejlepším umístěním tak zůstalo sobotní páté místo Kateřiny Nash.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Boroš skončil na MS v Táboře v kategorii elite na 13. místě

Michael Boroš skončil na MS v Táboře v kategorii elite na 13. místě | Zdroj: ČTK

Mistrem světa pro rok 2015 se stal dvacetiletý mladíček Mathieu van der Poel. Na otázky novinářů v cíli odpovídal už v duhovém dresu.

„Tady v Táboře je moc těžká trať. Měl jsem ale dost sil, takže jsem všem soupeřům ujel. Krásný závod, krásná atmosféra, jsem rád, že jsem to dokázal,“ nechal se slyšet nizozemský reprezentant.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenéra českých cyklokrosařů Stanislava Bambulu triumf 20letého Nizozemce Van der Poela na MS v táboře nepřekvapil

Trenér českého týmu Stanislav Bambula vítězství nastupující generace předpokládal, proto ho triumf Van der Poela ani nepřekvapil. „Kdo viděl poslední Světový pohár, tak nástup mladé generace viděl. Stejný trend je i u nás,“ podotkl Bambula.

V kategorii Elite až do posledního kola sahal po umístění v první desítce Michael Boroš. Také on považuje úřadujícího mistra světa za muže „z jiné planety“. „Je fenomenální, za svůj dobrý výkon si to zaslouží,“ myslí si nejlepší český závodní v kategorii elite.

Zato bilance českého družstva moc úspěšná není. Pátá příčka Kateřiny Nash a sedmá pozice Jakuba Skály v závodu do 23 let je poněkud málo na to, jakou má cyklokros u nás tradici. Blýskáním na lepší časy by mohl být právě Boroš. Jeho třináctá pozice mohla klidně být ještě vylepšena, nebýt komplikací v závěru.

Elitní závod cyklokrosového MS ovládl nizozemský mladík, Boroš dojel třináctý

Číst článek

„Nechal jsem na trati všechno. Vypadalo to, že to na první desítku vyjde, ale v posledním kole jsem měl za cílovou rovinkou defekt, takže jsem to měl do depa daleko. S výkonem jsem ale spokojený,“ hodnotil Boroš, který jel údajně naposledy jako závodník týmu ČEZ Cyklo Team Tábor.

Údajně má namířeno do Belgie. „Nemám k tomu co říct, uvidíme, jak to všechno dopadne,“ říká tajemně Boroš.

Kamil Jáša, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme