Hvězdný Brady dovedl Patrioty ke čtvrtému triumfu v Super Bowlu

V Evropě, a zvláště v Česku, nemá jméno Tom Brady příliš velký zvuk, ale po dnešní noci ho určitě zná každý Američan. Quaterback týmu New England Patriots přihrál na všechny touchdowny svého mužstva, které díky tomu vyhrálo Super Bowl. Na večer, kdy se tohle finále ligy amerického fotbalu hraje, se v USA chystají celý rok.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Quarterback Patriots Tom Brady slavnou trofej získal počvrté

Quarterback Patriots Tom Brady slavnou trofej získal počvrté | Zdroj: Reuters

Na stadionu ve Pheonixu, kde se Super Bowl hrál, vyměnili kvůli utkání stávající světla za téměř 45 tisíc LED žárovek. Nejen kvůli úspoře energie, ale i kvůli tomu, aby hráče a diváky tolik světla neoslňovala a aby jejich následné fotky a tweety na sociálních sítích byly co nejkrásnější.

Přehrát

00:00 / 00:00

Finále Super Bowlu a atmosféru kolem sledoval také reportér ČRo Martin Charvát

Spíše než vítěze si neamerická veřejnost zapamatuje reklamy. Otevření nových obchodů, nové modely, technologické novinky - to všechno společnosti časují přesně na reklamní přestávky finále ligy amerického fotbalu, nejdražší vysílací čas na světě.

Třeba pro letošní Super Bowl nachystala jedna automobilka představení nového vozu. Za devadesátisekundový spot zaplatila přes 14 milionů amerických dolarů.

USA čeká sportovní svátek. Favorita Super Bowlu těžko hledá i Voráček

Číst článek

Jde ale i o samotný sport, kterému po vítězství 28:24 pro tento rok vládnou New England Patriots. K vítězství je dovedl Tom Brady, který z pozice quaterbacka, tedy jakéhosi rozehrávače a hlavního myslitele týmu, přihrál na všechny čtyři touchdowny.

„Skvěle jsme blokovali, výborně chytali - tohle je týmový úspěch, který nikdy není o jednom člověku. I v těžkých situacích v obraně jsme se dokázali dostat z nesmírně psychicky složitých chvil a jsem pyšný na to, jak jsme to utkání zvládli,“ řekl muž zápasu Tom Brady.

Quaterback překonal hned několik rekordů tamní soutěže a dovedl Patriots už ke čtvrtému vítězství v Super Bowlu za posledních 14 let.

„Je neuvěřitelný vidět, jak pracuje, co všechno do zápasu dává. Je to opravdu neskutečný a nemůžu být šťastnější než mít Bradyho ve svém týmu," jásal jeho spoluhráč Julian Edelman.

I on teď dostane díky Bradymu diamantový prsten jako symbol pro vítěze Super Bowlu a přivítá ho ve svém sídle americký prezident Barack Obama.

V přestávce zápasu vystoupili Katy Perry či Lenny Kravitz | Foto: Reuters

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme