Zeman podpořil prolomení limitů těžby hnědého uhlí, podle něj jde o menší zlo

Na začátku třídenní návštěvy Ústeckého kraje podpořil prezident Miloš Zeman prolomení limitů těžby hnědého uhlí. Prolomení limitů je podle něj menším zlem než jejich zachování.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Miloš Zeman (vpravo) s manželkou Ivanou zahájili návštěvu Ústeckého kraje. Na snímku je před budovou krajského úřadu v Ústí nad Labem vítá hejtman Oldřich Bubeníček

Prezident Miloš Zeman (vpravo) s manželkou Ivanou zahájili návštěvu Ústeckého kraje. Na snímku je před budovou krajského úřadu v Ústí nad Labem vítá hejtman Oldřich Bubeníček | Zdroj: ČTK

Je potřeba vyjasnit ekonomickou otázku případné další těžby, řekl prezident. Podle jeho závěrů je ale prolomení limitů menší zlo.

„Jako menší zlo prolomení těžebních limitů, ale samozřejmě si vážím i odlišných názorů," zdůrazňuje prezident.

Starostka Litvínova za hnutí ANO Kamila Bláhová podobnou odpověď od prezidenta očekávala.

„Můj názor stále trvá, já ho neměním. Myslím si, že menší zlo je zachovat limity a zejména lidská obydlí,“ reaguje Bláhová.

Čtyři varianty možného řešení těžebních limitů
1. Ponechání limitů v současném rozsahu
2. Částečná úprava limitů na dole Bílina
3. Částečné prolomení na dolech Bílina a ČSA
4. Úplné prolomení limitů na obou dolech

Hlava státu bude dnes diskutovat se zastupiteli a starosty obcí Ústeckého kraje, poté zamíří na návštěvu porcelánky v Dubí a do teplických lázní. Dnešní program uzavře diskuse s obyvateli Ústí nad Labem.

V úterý zamíří prezident na Děčínsko, diskutovat bude například s obyvateli Varnsdorfu a zastupiteli Děčína. Ve středu se setká se zaměstnanci společnosti Severní energetická, návštěvu zakončí v Jirkově na Chomutovsku.

Prezidenta doprovází manželka Ivana, pro kterou je připraven separátní program na dva dny.

Plán prolomení limitů těžby hnědého uhlí | Foto: ČTK

Jan Bachorík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme