Hackeři ukradli osobní údaje až 80 milionů klientů americké zdravotní pojišťovny

Osobní data až 80 milionů zákazníků druhé největší americké zdravotní pojišťovny Anthem se možná dostaly do rukou hackerů. Terčem jejich útoku byla databáze pojišťovny obsahující citlivé informace, jako jsou adresy, data narození nebo údaje o zaměstnání klientů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

klávesnice

klávesnice | Foto: stock exchange

Pro kybernetické zločince mohou být čísla sociálního zabezpečení, e-mailové adresy nebo informace o příjmech klientů podle amerických expertů hotovým pokladem.

Dají se prodat na černém trhu a využívají se k podvodům s osobními údaji. Pojišťovna Anthem prohlásila, že útok hackerů se zřejmě netýkal zpráv o zdravotním stavu klientů nebo čísel jejich platebních karet a bankovních účtů.

Napadení databáze pojišťovny vyšetřuje FBI. Vyzvala pojištěnce, aby jí nahlásili podezření ze zneužití osobních dat.

Podle společnosti FireEye, která pojišťovně s vyšetřováním útoku pomáhá, není jasné, kolik informací z databáze 80 milionů klientů hackeři ukradli. Elektronický archiv pojišťovny ale údajně procházeli několik dní.

Pavel Novák, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme