John Kerry varoval v Kyjevě Rusko před ještě větší mezinárodní izolací

Konflikt na východě Ukrajiny může ukončit pouze nastolení příměří a stažení vojsk i zbraní z válečné zóny, prohlásil v Kyjevě americký ministr zahraničí. John Kerry upozornil Rusko, že musí okamžitě ukončit podporu separatistů, jinak se z mezinárodní izolace nedostane.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký ministr zahraničí John Kerry jednal v Kyjevě s prezidentem Petrem Porošenkem

Americký ministr zahraničí John Kerry jednal v Kyjevě s prezidentem Petrem Porošenkem | Zdroj: Reuters

„Spojené státy i evropské země očekávají, že Rusko bude plnit své závazky, vyplývající z minských mírových dohod. Jiná cesta není,“ zdůraznil americký ministr zahraničí John Kerry v Kyjevě.

Dodal, že Spojené státy nemohou zavírat oči před dodávkami tanků a jiné podpory proruským separatistům. Kyjevu ale oficiálně žádnou přímou vojenskou pomoc neslíbil.

Prezident Petro Porošenko přesto poděkoval za politickou, finanční a konzultační podporu. „Od našich amerických partnerů se nám dostává maximální možné pomoci,“ řekl ukrajinský prezident.

John Kerry v Kyjevě zopakoval, že Spojené státy ani jejich spojenci nemají zájem na konfliktu s Ruskem.

Ukrajina - území ovládané proruskými separatisty | Foto: Český rozhlas

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme