Trenéři složení smíšených biatlonových štafet tajili, Soukalová se málem prořekla

Vzhledem k dosavadním výtečným výsledkům v letošní sezoně mají čeští biatlonisté v domácích závodech Světového poháru v Novém Městě na Moravě velkou šanci na úspěchy. První by mohli sbírat hned v pátek v závodech smíšených štafet. Ale trenéři jsou tajemní a do poslední chvíle tají jejich složení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonoví trenéři Zdeněk Vítek (vlevo) a Ondřej Rybář při závodech kontrolují střelbu svých svěřenců

Biatlonoví trenéři Zdeněk Vítek (vlevo) a Ondřej Rybář při závodech kontrolují střelbu svých svěřenců | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Gabriela Soukalová se sice málem prořekla, ale včas ji na tiskové konferenci zarazil mluvčí českého týmu Tomáš Hermann.

Zmatky kolem nominace jsou způsobeny tím, že se Češi pojedou kromě oblíbené smíšené štafety se dvěma ženami a dvěma muži také novinku jedna plus jedna. Tak, jak to dosud bývalo jen při exhibicích třeba v Německu na Schalke.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nominace na smíšené štafety pro závody SP v Novém Městě na Moravě se snažili zjistit reportéři Tomáš Kohout s Janem Suchanem

Víc neprozradila ani Jitka Landová v odpovědi na otázku, jestli by jí bylo ctí rozjíždět v single štafetě českou účast v Novém Městě.„Každý start v závodu Světového poháru je pro mě ctí, ale uvidíme, kdo dostane důvěru,“ konstatovala čtyřiadvacetiletá biatlonistka.

„Teoreticky to může být i Gabča (Soukalová) s Verčou (Vítkovou),“ doplnila Landovou Eva Puskarčíková, která tak pokračovala v matení novinářů.

Nad vším se spekuluje z jasného důvodu. České týmy mají totiž reálné naděje na velké úspěchy a hodně záleží na tom, jak trenéři družstva poskládají. To se ale dozvíme až ze startovních listin.

Dá se očekávat, že silnější bude smíšená štafeta dvou mužů a dvou žen. „Jasná je Veronika Vítková a Ondřej Moravec,“ navnadil fanoušky šéftrenér české reprezentace Ondřej Rybář. „U singlu jsme dali indicii tím, že jsme řekli, že zvažujeme nasazení rychlejších střelců,“ doplnil.

„Biatlon je specifický tím, že má výborné analytické výsledky. Můžeme si najít jednotlivé položky, v terčovém systému lze najít i intervaly mezi střelbami. Z toho se to krásně vyčte,“ pochvaluje si Rybář, který ale žádná další jména nepřidal.

Single štafetu obstarají podle propočtů reportérů Radiožurnálu Eva Puskarčíková a Michal Krčmář. A větší tým poskládají Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Michal Šlesingr a Ondřej Moravec.

Tomáš Kohout, Jan Suchan, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme