Twitter na burze výrazně roste. Překvapil dobrými hospodářskými výsledky

Akcie sociální sítě Twitter prudce rostou. Reagují na hospodářské výsledky společnosti za čtvrté čtvrtletí. Twitter se tak okamžitě stal středem pozornosti investorů na Wall Street.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sociální síť Twitter (ilustrační foto)

Sociální síť Twitter (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Akcie sociální sítě začaly růst okamžitě po otevření burzy, silnější už jsou o 13 procent. To je u významného a velmi sledovaného titulu, jako je právě Twitter, solidní výsledek.

Analytici navíc odhadují, že zisky můžou během dne ještě vzrůst, řádově už jen ale o desetiny procenta.

Investory potěšily a analytiky překvapily tržby společnosti. V čtvrtém čtvrtletí vzrostly na téměř 480 milionů dolarů. Ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku je to nárůst přes 90 procent. Odhad odborníků byl přitom výrazně menší.

Twitter byl v minulosti pokaždé ve ztrátě a v záporných číslech zůstal. Společnost měla ve zmiňovaném období ztrátu 125 milionů dolarů.

Ve srovnání s předchozím obdobím se jí také zpomalil nárůst počtu aktivních uživatelů. To je pro investory důležitá zpráva, zásadnější jsou pro ně dnes ale meziročně vyšší tržby. Proto akcie firmy stále výrazně rostou.

Twitter pro celý letošní rok očekává tržby na úrovni 2,25 miliardy dolarů. Téměř stejná čísla čekají i analytici. Konkurenční Facebook, největší sociální síť na světě, měl za loňský rok obrat přesahující 12 miliard dolarů.

Jan Beneš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme