Stav Ondřeje Banka je lepší, lékaři ho propustili do domácího léčení

Lyžař Ondřej Bank měl nehodu při sjezdařské části alpské kombinace, přišel o šanci na medaili z mistrovství světa a skončil v americkém Vailu v nemocnici. Jeho stav je ale lepší, než se po hrůzostrašném pádu zdálo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Bank utrpěl při pádu silný úder do hlavy a sedřel si i obličej

Ondřej Bank utrpěl při pádu silný úder do hlavy a sedřel si i obličej | Zdroj: ČTK

Cestou do nemocnice ve Vailu začal český lyžař komunikovat, vyšetření vyloučila vnitřní zranění, lékaři Bankovi sešili tržnou ránu pod okem a propustili ho do domácího léčení.

Český favorit předvedl jízdu, kterou by útočil na zlatou medaili, jenže těsně před cílem ztratil kontrolu nad lyží, do cíle doklouzal s pořezaným obličejem a asi deset minut zůstal v bezvědomí.

Teď už je ale zpátky ve svém apartmá v Beaver Creeku, nemá vnitřní zranění, jen lehký otřes mozku a zlomenou zánártní kůstku, která se bude hojit šest týdnů.

Měl jsem fakt černé myšlenky, přiznává Tomáš Bank. Bratr už přijímá návštěvy

Číst článek

„Tam byly dvě malý ranky, to sešili. Tady ty kosmetický věci neberu moc vážně, jsem rád, že to neskončilo nějak hůř. Cítím se dobře, hlava mě nebolí. Pamatuji si jen začátek pádu, tam mi nebylo příjemně a zbytek si nepamatuju,“ řekl Bank Českému rozhlasu.

Kombinaci vyhrál senzačním slalomem po sjezdu třicátý Rakušan Hirscher o 19 setin sekundy před vítězem sjezdařské části Norem Jansrudem a Američanem Ligetym.

Bank spadl v kombinačním sjezdu MS. Má těžký otřes mozku

Číst článek

Nejlepším Čechem byl dvacátý šestý Kryštof Krýzl. Martin Vráblík skončil třicátý.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme